Συλλαλητήριο κατά των ναρκωτικών

ΑΘΗΝΑ-Περισσός,συνέντευξη τύπου της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους και την κατάργηση όλων των χαρατσιών.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
ΑΘΗΝΑ-Περισσός,συνέντευξη τύπου της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους και την κατάργηση όλων των χαρατσιών.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Κατηγορηματικό όχι του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά. Συλλαλητήριο την Πέμπτη στην Αθήνα

Αρχικά θα απαντήσει με ένα συλλαλητήριο, αλλά έπονται και άλλες κινήσεις.

Ο λόγος για το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, το οποίο αντιτιθέμενο στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, που συζητείται στη Βουλή, καλεί σε συγκέντρωση - διαμαρτυρία την Πέμπτη στις έξι στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Θα ακολουθήσουν και άλλα συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, μέλος του ΚΣ της Νεολαίας του κόμματος, σε συνέντευξη τύπου με τη γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, την Τρίτη στον Περισσό.

Ως "έγκλημα που δεν θα αφήσουμε να περάσει", χαρακτήρισε από την πλευρά της η κ. Παπαρήγα το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, καλώντας το λαό "να ανατρέψει και να καταδικάσει όλα τα κόμματα, που ανοιχτά ή συγκαλυμμένα υποστηρίζουν ένα νομοσχέδιο, που νομιμοποιεί και ωραιοποιεί τη διάδοση, τη χρήση ακόμη και το κέρασμα των ναρκωτικών" και "στηρίζει το ζήτημα αυτό στο ατομικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να κακοποιεί και να προσβάλει το σώμα του".

"Πρόκειται για ένα ωμό και χοντρό ψέμα", σημείωσε η κ. Παπαρήγα, ο ισχυρισμός του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, που εγκαλούν το ΚΚΕ ότι θέλει ποινές για τους χρήστες.

Σημείωσε πως το ΚΚΕ "είναι αντίθετο με τη διάδοση και ηθικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών", καθώς και ότι "δεν είναι τυχαίο που φέρνει η κυβέρνηση τώρα αυτό το νομοσχέδιο στη Βουλή".

"Ο εξαρτημένος είναι το καλύτερο θύμα και πειθήνιο όργανο", πρόσθεσε.

Η κ. Παπαρήγα έδωσε μεγάλη βαρύτητα σε αυτό και κατηγόρησε την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα ότι "φέρνουν αυτό το νομοσχέδιο τώρα, σε μία περίοδο που όλοι οι παράγοντες που συνηγορούν στη διάδοση των ναρκωτικών χτυπάνε κόκκινο: ανεργία, φτώχεια, κοινωνική περιθωριοποίηση, καθώς επίσης και ότι ιδιωτικοποιούν όλες τις δομές απεξάρτησης", ενώ κάλεσε σε συναγερμό γονείς, εκπαιδευτικούς, δικαστικούς λειτουργούς και Δικαιοσύνη για να παρέμβουν, "πριν το κακό αυτό μετατραπεί σε ψήφο πλειοψηφίας στη Βουλή".

Από τη δική του πλευρά ο Γ. Γκιόκας, εισηγητής των θέσεων του κόμματος, τόνισε πως "Η ΚΝΕ καλεί τους νέους και τις οικογένειες τους να αντισταθούν".

Χαρακτήρισε ως "επικίνδυνο και εγκληματικό το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, που νομιμοποιεί στη συνείδηση του κόσμου τα ναρκωτικά και τον κάνει να τα αισθάνεται φυσιολογικά, ενώ δίνει διέξοδο προς αυτά στο θυμό της νεολαίας".

Ακόμα, υποστήριξε πως πρόκειται για συνειδητή επιλογή, ώστε νβα οδηγηθεί η νεολαία στην αδράνεια και την καταστροφή", ενώ στο σημείο αυτό έκανε και παραλληλισμό με άλλα κράτη, καθώς, όπως επισήμανε, σε περίοδο κρίσης εφαρμόστηκε ανάλογη απελευθέρωση των ναρκωτικών σε αρκετές χώρες, όπως η Αργεντινή, ώστε να δοθεί διέξοδος- αδιέξοδο στη νεολαία για τα προβλήματα που βιώνει.

Με αυτόν τον τρόπο, είπε, δηλητηριάζεται η νεολαία, επισημαίνοντας δέσμευση της ΚΝΕ ότι θα υπάρξουν πολλές δράσεις ενάντια στο νομοσχέδιο και πάλη για να μη χαθεί κανένας νέος και να ανέβουν οι αντιστάσεις στα ναρκωτικά.

"Απευθυνόμαστε", κατέληξε, "και στους νέους που έχουν ανοχή στο πρόβλημα και πιστεύουν ότι όλα τα ναρκωτικά δεν είναι το ίδιο, ή ότι η περιστασιακή χρήση δεν βλάπτει, ή ακόμη και αυτούς που βλέπουν με συμπάθεια το θέμα".

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη στάση της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας στα περί επιτροπείας στην Ελλάδα, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι "αυτά τα περήφανα "όχι" που είπε ο πρωθυπουργός, ο Καρατζαφέρης και αρκετοί άλλοι, είναι αποπροσανατολιστικά και ψεύτικα", σημειώνοντας ότι αυτός ο πατριωτισμός είναι 100% κάλπικος, γι αυτό και ο λαός δεν πρέπει να δώσει σημασία και πρόσθεσε ότι αποδεχόμενη η κυβέρνηση και τα κόμματα, να βρίσκεται η Ελλάδα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αποδέχτηκαν και την εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Τέλος, σχετικά με τις εκλογές, δήλωσε ότι το ΚΚΕ θέλει ο λαός να ρίξει την κυβέρνηση, χωρίς να φοβάται και χωρίς να έχει αυταπάτες, πριν προλάβει να ψηφιστεί κάτι.

SHARE:

24Media Network