Συλλυπητήρια Βούτση και ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια του Στέφανου Ιωακειμίδη

Συλλυπητήρια Βούτση και ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια του Στέφανου Ιωακειμίδη
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Ο Στέφανος Ιωακειμίδης υπήρξε μέλος της ΕΔΑ, είχε ενεργό συμμετοχή στο παράνομο ΚΚΕ και, με την επιβολή της δικτατορίας, πέρασε αμέσως στην αντίσταση, που περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, και το στήσιμο του παράνομου τυπογραφείου της Αυγής στη Θεσσαλονίκη.

Τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του Στέφανου Ιωακειμίδη, ακούραστου αγωνιστή της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης, δήλωσε:

«Ο Στέφανος Ιωακειμίδης, υπήρξε σε όλη του τη ζωή ένας συνεπής αγωνιστής και μαχητικός υπερασπιστής των προοδευτικών ιδεών. Συμμετείχε με πάθος και αυταπάρνηση σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες από την προδικτατορική ΕΔΑ, μέχρι την ίδρυση της ΕΦΕΕ μεταπολιτευτικά. Για τη δράση του στη Χούντα συνελήφθη, βασανίστηκε και εξορίστηκε, ενώ μεταπολιτευτικά ως πολιτικός μηχανικός ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική του δράση στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Κατέλαβε ανώτατες θέσεις, όπως Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Ενώσεων Μηχανικών και Ταμίας του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εθνικών Ενώσεων Μηχανικών.

Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου.»

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά με θλίψη τον Στέφανο Ιωακειμίδη και εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του»και συνεχίζει:

«Ο Στέφανος Ιωακειμίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1942. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός και Οικονομικές Επιστήμες στο ΑΠΘ. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Πολυτεχνείου και συμμετείχε στο ιδρυτικό συνέδριο της ΕΦΕΕ και υπεύθυνος του κλιμακίου Θεσσαλονίκης.

Υπήρξε μέλος της ΕΔΑ, είχε ενεργό συμμετοχή στο παράνομο ΚΚΕ και, με την επιβολή της δικτατορίας, πέρασε αμέσως στην αντίσταση, που περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, και το στήσιμο του παράνομου τυπογραφείου της Αυγής στη Θεσσαλονίκη. Τον Αύγουστο του 1968, συλλαμβάνεται και ανακρίνεται στη διεύθυνση της Αστυνομίας στον Βαρδάρη, κρατείται για μέρες σε υπόγειο κελί της τότε οδού Πρίγκηπος Νικολάου, βασανίζεται στο Τρίτο Σώμα Στρατού και περνάει από δίκη. Ύστερα από φυλάκιση πολλών μηνών στις φυλακές του Επταπυργίου, εξορίζεται στη Σαμοθράκη, όπου επρόκειτο να μείνει μέχρι τα τέλη του 1971.

Κατά τη μεταπολίτευση, στην Αθήνα πλέον, ασχολείται με το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού και, πρωτίστως, με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, όπου, για πάνω από τριάντα χρόνια, επρόκειτο να τιμηθεί με την εμπιστοσύνη των μηχανικών και να καταλάβει ανώτατα αξιώματα, όπως αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας της διοικούσας επιτροπής, αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ κ.ά. Είχε επίσης εκλεγεί μέλος της διοικούσας επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Ενώσεων Μηχανικών και Ταμίας του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εθνικών Ενώσεων Μηχανικών. Παράλληλα, υπήρξε μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού από την ίδρυσή του, διετέλεσε δε επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Σε όλη του τη ζωή, παρέμεινε δραστήριο μέλος του χώρου της Ανανεωτικής Αριστεράς, του Συνασπισμού και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα