“Υπάρχει ουσιαστικός κοινός τόπος για συναίνεση”

“Υπάρχει ουσιαστικός κοινός τόπος για συναίνεση”
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠτΔ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Την ανάγκη για εθνική συνεννόηση επανέλαβε κατά τη συνομιλία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν θέλησε να απαντήσει για το αν θα γίνουν εκλογές ή δημοψήφισμα

“Έχω βγάλει το συμπέρασμα από τις χθεσινές συναντήσεις ότι υπάρχει ουσιαστικός κοινός τόπος και πάρα πολλές προτάσεις δημιουργικές, αναπτυξιακές, δίκαιες, αποτελεσματικές, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι να ενταχθούν μέσα στους στόχους με πολιτική βούληση όλων μας, για να πετύχουμε την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της χώρας που είναι τα ελλείμματα και το χρέος”.

Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για τις χθεσινές συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι αν αυτό δεν γίνει σύντομα η Ελλάδα θα βρεθεί στο περιθώριο των ευρωπαϊκών εξελίξεων.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι επιδίωξη είναι η εθνική συνεννόηση.

“Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να εγγυηθούμε την ασφάλεια και τη σιγουριά του κόσμου, να εγγυηθούμε την παραμονή της χώρας στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης”, τόνισε προσθέτοντας ότι “θα υλοποιήσουμε τις αποφάσεις με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση”.

“Είμαι απολύτως ανοιχτός σε κάθε ιδέα και πρόταση από τα πολιτικά κόμματα και τους υπεύθυνους φορείς, αρκεί να έχουν ως αποτέλεσμα την επίτευξη των δύσκολων στόχων που έχει θέσει η χώρα”, επανέλαβε ο κ. Γ.Παπανδρέου και τόνισε ότι η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί, με θυσίες που πιάνουν τόπο, να επιτυγχάνει δύσκολους στόχους.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη και αυτό αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια και σιγουριά του κόσμου, να παραμείνει η Ελλάδα συμμέτοχη στο σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι αποφάσεις θα επιδιώξει να υλοποιηθούν με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση από το λαό και τα κόμματα.

Ερωτηθείς αν θα γίνουν εκλογές ή θα προκηρυχθεί δημοψήφισμα, ο πρωθυπουργός δεν απάντησε.

Συγκαταβατικός από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε ότι η ανησυχία του είναι μεγάλη και επισήμανε ότι το μεγάλο διακύβευμα είναι της κοινωνικής συνοχής που απαιτεί αυτή τη στιγμή την εθνική συνεννόηση.

Ο κ. Παπούλιας πρόσθεσε ότι “τα ασθενή στρώματα της κοινωνίας, οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι πρέπει να ενισχυθούν γιατί ό,τι ήταν να δώσουν το έχουν δώσει. Αυτό πρέπει να το έχετε υπόψη σας στις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που θα κάνετε”.

“Γι΄ αυτό ζητάμε από όλους δημιουργικές και δίκαιες προτάσεις για να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο θέμα του ελλείμματος και να προστατεύσουμε τους αδύναμους”, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι αν δεν προχωρήσουμε σε αυτά τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση, το φάσμα της χρεοκοπίας θα επανέλθει για τη χώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα