Συνάντηση αντιπροσωπείας ΠΑΣΟΚ με Χαρδούβελη

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΠΑΣΟΚ με Χαρδούβελη

Η πορεία εφαρμογής των άμεσων δεσμεύσεων τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τον Γκίκα Χαρδούβελη

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε την Τετάρτη με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη παρουσία της Γ. Γ. του υπουργείου Οικονομικών κ. Χρ. Παπακωνσταντίνου.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις μετά το πρόσφατο Eurogroup και η πορεία εφαρμογής των άμεσων δεσμεύσεων της χώρας (προαπαιτούμενα).

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τον νέο υπουργό για τις απόψεις που έχει καταθέσει το Κίνημα για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων, εν όψει και της επίσκεψης της τρόικας. Ιδιαίτερα αναφερθήκαμε στις προτάσεις που έχουμε καταθέσει για την αντιμετώπιση -με νέα ρύθμιση- του θέματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες.

Επισημάνθηκε ακόμη η κατηγορηματική μας άρνηση σε τυχόν απαιτήσεις της τρόικας για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις απεργίες και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Οι ειδικότερες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τα φορολογικά ζητήματα θα συζητηθούν σε επόμενη συνάντηση.

Την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούσαν ο υπεύθυνος της Κ. Ο. για τα θέματα Οικονομίας Φ. Σαχινίδης, καθώς και οι Γ. Κουτρουμάνης και Χ. Πρωτόπαπας από τη Γραμματεία Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει μετά από συνεννόηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, να πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας μας με τους συναρμόδιους Υπουργούς για τα θέματα ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών και των νέων μέτρων προστασίας των απολυθέντων Δ. Υ.

SHARE:

24Media Network