Συνάντηση Αβραμόπουλου – Ερντογάν στην Άγκυρα και στο βάθος “στροφή” προς Ευρώπη

Συνάντηση Αβραμόπουλου – Ερντογάν στην Άγκυρα και στο βάθος “στροφή” προς Ευρώπη
Ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος σε σύνοδο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ AP

Σημαντική η επίσκεψη του έλληνα Επιτρόπου στην Τουρκία, καθώς θα συζητηθεί το σύνολο των ευρωτουρκικών σχέσεων, σε μια περίοδο που η γειτονική χώρα φέρεται να δείχνει διάθεση προσέγγισης με τις Βρυξέλλες και γενικότερα με τη Δύση. Στο τραπέζι και η μείωση των προσφυγικών ροών

Στην Άγκυρα βρίσκεται από το απόγευμα χθες ο έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπου μεταξύ άλλων θα συναντηθεί σήμερα και με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Το τελευταίο διάστημα η γειτονική χώρα δείχνει διάθεση προσέγγισης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και γενικότερα με τη Δύση και οι Βρυξέλλες επιθυμούν όχι απλώς να διερευνήσουν τις πραγματικές διαθέσεις της Άγκυρας, αλλά και να συζητήσουν για τα επόμενα βήματα των δυο πλευρών, ώστε να οριστικοποιηθεί η στροφή αυτή της Άγκυρας.

Στο τραπέζι των συζητήσεων του Δημ. Αβραμόπουλου θα βρίσκονται βεβαίως και τα θέματα της αρμοδιότητάς του, όπως η ασφάλεια, η τρομοκρατία και η ευρωτουρκική συμφωνία για το Κυπριακό.

Παράλληλα, οι πληροφορίες του news24/7 επιμένουν πως θα συζητηθεί και το θέμα της μείωσης των προσφυγικών ροών, ειδικά από την πλευρά του Έβρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα