Αβραμόπουλος και Μανσούρ τα είπαν για την αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρ. Παπούλιας χαιρετά τον ΥΕΘΑ Δημ. Αβραμόπουλο πριν τις δηλώσεις με τον μεταβατικό πρόεδρο της Αιγύππτου Αντλι Μανσούρ, την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014.
(EUROKINISS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρ. Παπούλιας χαιρετά τον ΥΕΘΑ Δημ. Αβραμόπουλο πριν τις δηλώσεις με τον μεταβατικό πρόεδρο της Αιγύππτου Αντλι Μανσούρ, την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014. (EUROKINISS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Συνάντηση με το μεταβατικό πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αιγύπτου με το Δημήτρη Αβραμόπουλο. Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες

Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο είχε νωρίς το απόγευμα ο μεταβατικός πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αιγύπτου Αντλί Μανσούρ, λίγο πριν την αναχώρησή του από την Αθήνα, όπου πραγματοποίησε την πρώτη στο εξωτερικό επίσκεψη εργασίας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την προοπτική διεύρυνσης της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου καθώς και την προοπτική συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Ειδικότερα συζητήθηκε η προώθηση ενός νέου θεσμικού πλαισίου συνεργασίας στον αμυντικό τομέα, μεταξύ των δύο χωρών, προσαρμοσμένο στα νέα γεωπολιτικά δεδομένα της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο πρωτόκολλο στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος-Αιγύπτου, έληξε το 2007.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network