Έκκληση για πανεθνική προσπάθεια

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια (Δ) επισκέφθηκε ο δτής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος (Α), Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια (Δ) επισκέφθηκε ο δτής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος (Α), Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ψυχραιμία και σύνεση συνέστησε στους πολίτες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, μιλώντας για "πονηρούς καιρούς", ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε "να ασχοληθούμε με τα σοβαρά και όχι με τα επουσιώδη"

Ψυχραιμία, σύνεση και εφαρμογή των συμφωνηθέντων με την τρόικα πρότεινε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά την τακτική συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας δύσκολους και πονηρούς τους καιρούς.

"Πάνω απ’όλα χρειάζεται η χώρα να διακόψει αυτή την επικίνδυνη φημολογία για αναδιάρθρωση, επιμήκυνση κλπ", υπογράμμισε ο Γιώργος Προβόπουλος.

"Πιστεύω ότι ένας και μόνον ένας τρόπος υπάρχει από την πλευρά μας: να πετύχουμε στο ακέραιο όλους τους στόχους του Προγράμματος και έτσι θα κερδίσουμε και την εκτίμηση και τον σεβασμό της διεθνούς κοινότητας", πρόσθεσε.

Αν και ο Κάρολος Παπούλιας μίλησε για "ανελέητη" και πολλές φορές "κατασκευασμένη"  επίθεση εις βάρος της Ελλάδας, ο κεντρικός τραπεζίτης εμφανίστηκε πιο συγκρατημένος, αναφέροντας ότι λαβή για αρνητικούς σχολιασμούς διεθνώς δίνουν οι αποκλίσεις και οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος.

Εκτίμησε ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων δίνει στην κυβέρνηση την ευκαιρία να κινηθεί "με τόλμη, με αποφασιστικότητα, με πειθώ" και να καλύψει στο συντομότερο δυνατό χρόνο το χαμένο έδαφος.

"Χρειάζεται πολύ μεγάλη ψυχραιμία και σύνεση εκ μέρους μας", τόνισε.

SHARE:

24Media Network