Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αμερικανό γερουσιαστή Ρικ Σκοτ – Στο επίκεντρο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αμερικανό γερουσιαστή Ρικ Σκοτ – Στο επίκεντρο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις
Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό γερουσιαστή Ρικ Σκοτ Dimitris Papamitsos

Ο πρωθυπουργός και ο Ρικ Σκοτ έκαναν μια επισκόπηση του εξαιρετικού επιπέδου στο οποίο βρίσκονται οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις και συζήτησαν την πρόοδο της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αμερικανό γερουσιαστή Ρικ Σκοτ, ο οποίος εκπροσωπεί την πολιτεία της Φλόριντα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε επισκόπηση του εξαιρετικού επιπέδου στο οποίο βρίσκονται οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών ‘Αντονι Μπλίνκεν στην Ελλάδα για την έναρξη του 4ου γύρου στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και ως πύλης εισόδου και παρόχου ενεργειακής ασφάλειας για την ανατολική Μεσόγειο και τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Συζητήθηκαν ακόμη η πρόοδος της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας και διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, με επίκεντρο τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα