Συνάντηση Μητσοτάκη- Μπάιντεν: Ο ρόλος της Ελλάδας και τα αμερικανικά συμφέροντα

Συνάντηση Μητσοτάκη- Μπάιντεν: Ο ρόλος της Ελλάδας και τα αμερικανικά συμφέροντα
DIMITRIS PAPAMITSOS

Τι είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εσωτερικές οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Τι είπε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ για το ρόλο της  Ρωσίας στην περιοχή και τα σχέδια Τραμπ. Συζήτησαν επίσης για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και η ένταση στα Βαλκάνια.

Εκτενή και ουσιαστική συζήτηση για μία και πλέον ώρα είχαν σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στα κεντρικά γραφεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Μοσχάτο, όπου τέθηκαν επί τάπητος θέματα διμερούς, περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ρόλο της χώρας μας ως παράγοντα σταθερότητας σε μια ολοένα και πιο ασταθή περιοχή, ενώ από τη μεριά του ο κ. Μπάιντεν υπογράμμισε τη σημασία της Ελλάδας για τα αμερικανικά γεωστρατηγικά συμφέροντα. Μάλιστα ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ομπάμα έκανε επίσης αναφορά στο γενικότερο ρόλο και τις επιδιώξεις της Ρωσίας, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τις απόψεις του για τις εσωτερικές εξελίξεις στις Η.Π.Α. και τον ενδεχόμενο αντίκτυπό τους στα διεθνή δρώμενα, στον απόηχο των σχεδίων της νέας αμερικανικής ηγεσίας του Ντόναλντ Τραμπ κάνοντας ιδιαίτερη  μνεία στη σοβαρότητα ζητημάτων, όπως εκείνα της Β. Κορέας και της κλιματικής αλλαγής.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, ενώ εξετάσθηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Κοινή υπήρξε, εξάλλου, η ανησυχία για την ένταση που παρατηρείται στα Δυτικά Βαλκάνια.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις εσωτερικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, παρουσιάζοντας τις σχετικές προτάσεις της ΝΔ, υπογραμμίζοντας παράλληλα τις προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπο το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τονίζοντας τη σημασία της παραμονής της Ελλάδας στην πρωτοπορία του εγχειρήματος αυτού.

Ευχαρίστησε, επίσης, τον πρώην αντιπρόεδρο των Η.Π.Α. για την συνολική προσφορά του στα θέματα που άπτονται της χώρας μας. Από την πλευρά του, ο κ. Biden εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

ΝΔ: Εθνικός στόχος η αλλαγή κυβέρνησης

SHARE:

24Media Network