Συνάντηση Μητσοτάκη-Σχοινά: Τον Αύγουστο το χαρτοφυλάκιο με… αναπτυξιακή διάσταση

Συνάντηση Μητσοτάκη-Σχοινά: Τον Αύγουστο το χαρτοφυλάκιο με… αναπτυξιακή διάσταση
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μαργαρίτη Σχοινά Eurokinissi

Ο επόμενος Έλληνας επίτροπος βρέθηκε στο Μαξίμου και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό. Ποια σενάρια τροφοδότησε η παρουσία Χατζηδακη.

Την πρώτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο Μαργαρίτης Σχοινάς μετά την ανακοίνωση της πρότασης να είναι ο επόμενος Έλληνας επίτροπος.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από την τιμή που σου κάνει η πατρίδα, τόνισε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Σχοινας, εκφράζοντας τη μεγάλη του συγκίνηση για την πρόταση του πρωθυπουργού αλλά και για τα μηνύματα που δέχθηκε.

Ο κ. Σχοινας εμφανώς συγκινησιακά φορτισμένος είπε ότι αφιέρωσε τριάντα χρόνια από τη ζωή του σε μια Ευρώπη όπως την φαντάστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και έκανε λόγο για μια ισχυρή Ευρώπη, άγκυρα της Ελλάδας στον κόσμο στην οποία θα αφιερώσει ως επίτροπος τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ερωτηθείς πάντως για το χαρτοφυλάκιο είπε ότι είναι ακόμη νωρίς. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αποφάσεις για τα χαρτοφυλάκια θα ληφθούν τον Αύγουστο με την Ελλάδα να επιδιώκει και να έχει πιθανότητες για κάποιο αναπτυξιακό χαρτοφυλάκιο.

Πολλοί θεωρούν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι το Γεωργίας. Ωστόσο η ταυτόχρονη παρουσία του Κωστή Χατζηδάκη στο Μαξίμου την ίδια ώρα δημιούργησε σενάρια για το Ενέργειας, σενάρια τα οποία πάντως δεν σχολίασε ο υπουργός Ενέργειας, ο οποίος απλώς χαμογέλασε.

Στο Μαξίμου βρέθηκε εν συνεχεία και ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα