Συνάντηση Παπαρήγα-Στουρνάρα για τη συμφωνία του Eurogroup

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, με τον υπουργό Οικονοικών Γιοάννη Στουρνάρα, την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013. Η Αλέκα Παπαρήγα ενημερώθηκε από τον Γιάννη Στουρνάρα για την συνεδρίαση του Eurogroup και τις εξελίξεις στην Κύπρο. (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, με τον υπουργό Οικονοικών Γιοάννη Στουρνάρα, την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013. Η Αλέκα Παπαρήγα ενημερώθηκε από τον Γιάννη Στουρνάρα για την συνεδρίαση του Eurogroup και τις εξελίξεις στην Κύπρο. (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Ο Γιάννης Στουρνάρας, στο πλαίσιο επαφών που είχε για ενημέρωση των κομμάτων για την Κύπρο, συνάντησε και την Αλέκα Παπαρήγα. Η απάντηση του ΚΚΕ ήταν καταγγελία για την απόφαση του Eurogroup

Καταγγέλλουμε την απόφαση του Eurogroup και γενικότερα τις αποφάσεις της ΕΕ. Θεωρούμε ότι οδηγούν σε δραματικές εξελίξεις την Κύπρο. 

Έτσι ξεκινά η ανακοίνωση του κομμουνιστικού κόμματος, το οποίο υποστηρίζει στη συνέχεια πως η κρίση στην Κύπρο είναι ενδογενής και πως το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου αν και "παραφουσκωμένο", δεν είναι όμως η αιτία της κρίσης.

Τα στοιχεία της κρίσης προϋπήρχαν άλλωστε από το 2011. Πάρα πολύ μας ανησυχεί το εξής γεγονός:

Η γνωστή γεωπολιτική θέση της Κύπρου, οι υδρογονάνθρακες τους οποίους τα μονοπώλια και οι ανταγωνίστριες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις θέλουν να τα βάλουν στο χέρι.

Δεύτερον, η εξέλιξη στο Κυπριακό. Σε αυτό το ζήτημα που δεν δικαιώθηκε η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., δεν λύθηκε το Κυπριακό. Πολύ φοβόμαστε ένα νέο σχέδιο Ανάν που μπορεί να είναι χειρότερο από το προηγούμενο και τα σημάδια που σήμερα έχουμε είναι η επαναπροσέγγιση της Τουρκίας με το Ισραήλ και οι δηλώσεις της Ρωσίας για τις τουρκικές διεκδικήσεις.

Όλα αυτά δείχνουν το εξής: Ότι μονόδρομος για όλους τους λαούς της Ευρώπης και των 27 κρατών- μελών είναι το κοινό μέτωπο με στόχο  την απαλλαγή από τον «ευρωμονόδρομο», την αποδέσμευση από την ΕΕ.

Αυτό το μέτωπο των λαών χρειαζόμαστε. Όλα τα άλλα, τα έξω από την ευρωζώνη ή τα λύση εντός ή εκτός τρόϊκας ή πηγαίνω πότε με το ένα ιμπεριαλιστικό κέντρο και πότε με το άλλο, όλα αυτά μόνο δραματικές επιπτώσεις μπορεί να έχουν για τους λαούς.

Δεν υπάρχει καμία λύση, ούτε διαπραγμάτευση στα πλαίσια της ευρωζώνης. Αυτά τα λένε όλοι εκείνοι που θέλουν να κοροϊδέψουν το λαό ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις αρκεί να υπάρχουν μη ψοφοδεείς δριαπραγματευτές.

Η Ε.Ε. δε διορθώνεται, ανατρέπεται με την πάλη των λαών σε εθνικό επίπεδο.

SHARE: