Συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας: Παραμένει ο στόχος 1,3 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ.ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΙ  ΜΑΤΙΑΣ ΜΟΡΣ (Δ) ΚΑΙ Ο ΚΛΑΟΥΣ ΜΑΖΟΥΧ  (Α) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥΣ .ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕUROKINISSI
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ.ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΙ ΜΑΤΙΑΣ ΜΟΡΣ (Δ) ΚΑΙ Ο ΚΛΑΟΥΣ ΜΑΖΟΥΧ (Α) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥΣ .ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕUROKINISSI EUROKINISSI

Αυξάνονται οι πιέσεις της τρόικας για επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Πυρετός διαβουλεύσεων για να εκταμιευθεί η επόμενη δόση, μέσα στο 2013

Η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας, στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, η συζήτηση αφορούσε σε "θεσμικά θέματα και το πώς το κράτος θα διευκολύνει τις ιδιωτικοποιήσεις".

Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι παραμένει ο (αναθεωρημένος επί τα χείρω) στόχος για έσοδα 1,3 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις εφέτος.

Οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας θα συνεχιστούν, κατά πάσα πιθανότητα, και το Σαββατοκύριακο, καθώς "ανοικτά" είναι πολλά "καυτά" θέματα, όπως η αναδιάρθρωση των ΕΑΣ (για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ), ο ΦΠΑ στην εστίαση, οι πλειστηριασμοί ακινήτων, κ.ά.

Σημειώνεται ότι, κατά τη δήλωση ανώτατου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα θα αναχωρήσει από την Αθήνα στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Ενώ, την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επανέλθουν στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, αφού, όπως είπε, η κυβέρνηση "καταγράψει περαιτέρω πρόοδο".

Στουρνάρας: "Προτεραιότητα τα προαπαιτούμενα"

Σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα με στόχο να γεφυρωθούν οι διαφορές, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως, προτεραιότητα τώρα της κυβέρνησης είναι να δοθεί λύση στο θέματα των προαπαιτούμενων, ενώ, όπως είπε, το θέμα των πλειστηριασμών θα εξεταστεί διεξοδικά την ερχόμενη εβδόμαδα.

Ο κ. Στουρνάρας συμμετείχε στη σύσκεψη για τη βιομηχανική πολιτική.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE: