Συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Κίνας

Meeting of the Central Coordination Council of the Democratic Coalition in Athens, Greece on Oct. 9, 2017. /           9 , 2017.
Meeting of the Central Coordination Council of the Democratic Coalition in Athens, Greece on Oct. 9, 2017. / 9 , 2017. ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Στο Πεκίνο ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Στο Πεκίνο με τον Πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Ο Κινέζος Πρόεδρος ανέπτυξε το νέο πολιτικό όραμα της Κίνας μετά το 19ο Συνέδριο του ΚΚΚ. Έγινε αναλυτική συζήτηση για το κοινό μέλλον της ανθρωπότητας και το ρόλο της Κίνας, όπως και για τις αναγκαίες προσπάθειες για μία παγκοσμιοποίηση με περισσότερη δικαιοσύνη και καταπολέμηση των ανισοτήτων.

Σχετικά με την κρίση που κλιμακώνεται το τελευταίο διάστημα στη χερσόνησο της Κορέας, ο κ. Παπανδρέου, τόνισε πως οι τρεις Ολυμπιακοί Αγώνες που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια σε πόλεις της Ασίας, αποτελούν ευκαιρία για την προώθηση της Ειρήνης και της σταθερότητας μέσα από την αξιοποίηση της ιδέας της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, μία προσπάθεια που ο ίδιος επιμένει να στηρίζει από την εποχή των Ολυμπιακών της Αθήνας.

ADVERTISING

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις δυνατότητες συνεργασίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δρόμου του Μεταξιού (Belt and Road), με κατάληξη τον Πειραιά.

(Φωτό: sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γιώργος Παπανδρέου
SHARE:

24Media Network