Συνάντηση Τζανακόπουλου - Γκολντάμερ για τη διερεύνηση και ανάλυση των πυρκαγιών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος EUROKINISSI

Στο τέλος Δεκεμβρίου θα κατατεθούν οι προτάσεις της επιτροπής διερεύνησης πυρκαγιών. Συνάντηση του καθηγητή Γκολντάμερ με τον Δ. Τζανακόπουλο.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου της, παρουσίασε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, η ανεξάρτητη επιτροπή για τη διερεύνηση και ανάλυση των πυρκαγιών, που συστάθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, η οποία δημοσιεύθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η επιτροπή, ο καθηγητής Γιόχαν Τζορτζ Γκολντάμερ σύστησε στον κ. Τζανακόπουλο τα μέλη της επιτροπής, υπογράμμισε τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της και τον ενημέρωσε ότι οι εργασίες της θα στηριχθούν στην ανάλυση δεδομένων που αφορούν την διαχρονική εξέλιξη του προβλήματος των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα και στη διεθνή επιστημονική γνώση και εμπειρία.

ADVERTISING

Επιπλέον, η επιτροπή θα συνεργαστεί με ειδικούς επιστήμονες και εκπροσώπους επιχειρησιακών φορέων και υπηρεσιών που έχουν σχέση με το αντικείμενο της διαχείρισης των πυρκαγιών, ώστε να καταγράψει τις απόψεις και να μελετήσει τις προτάσεις τους.

Τα αποτελέσματα θα συμπεριληφθούν σε έκθεση η οποία θα συζητηθεί σε συνάντηση στρογγυλής τραπέζης με τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να αξιολογηθούν και να οριστικοποιηθούν οι τελικές προτάσεις που θα κατατεθούν στη Βουλή στο τέλος Δεκεμβρίου του 2018.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
SHARE:

24Media Network