Συνεχίζεται η κόντρα δικαστών – κυβέρνησης

Συνεχίζεται η κόντρα δικαστών – κυβέρνησης
Στιγμιότυπο από την Πανδικαστική Συνέλευση την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας. Στην συνέλευση συμμετείχαν δικαστικοί λειτουργοί όλων των βαθμών και όλων των κλάδων, τα μέλη του ΝΣΚ και συνταξιούχοι δικαστικοί λειτουργοί και μέλη του ΝΣΚ και τα ζητήματα που συζητήθηκαν η υποβάθμιση της θέσης των δικαστικών λειτουργών και των μελών του ΝΣΚ, εν ενεργεία και συνταξιούχων, που επέρχεται μετά την ψήφιση των ν. 4387/2016 και 4389/2016 (μείωση των συντάξεων, μεταφορά στον ΕΦΚΑ, αναστολή μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών κλπ.). (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Τι δηλώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων απαντώντας στον υπουργό Δικαιοσύνης

Της Σοφίας Φασουλάκη

Καλά κρατεί η κόντρα κυβέρνησης και δικαστών με τους εκπροσώπους της δικαιόςυνης να απαντούν στην επίθεση που δέχθηκαν δια στόματος Σταύρου Κοντονή, την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορος Σεβαστίδης, υποστήριξε ότι για πρώτη φορά η δικαιοσύνη ήρθε αντιμέτωπη με τόσες δηλώσεις και συκοφάντηση, που είχε ως στόχο την στρέβλωση της πραγματικότητας και την απαξίωση του θεσμού της Δικαιοσύνης.

Οι απαντήσεις από την πλευρά της Δικαιοσύνης δόθηκαν απουσία του Σταύρου Κοντονή αλλά και του αναπληρωτή Δ. Παπαγγελόπουλου, οι οποίοι δεν παρέστησαν στην συνέλευση.

“Στην Ελλάδα το κακό με τέτοιου είδους δηλώσεις έχει παραγίνει. Δεν υπαρχει αντίστοιχο παράδειγμα που μπορώ να δώσω σε διεθνές επίπεδο με όσα συνέβησαν αυτή τη χρονιά στη χώρα μας με αποκορύφωμα την κρίση του καλοκαιριού. Είχαμε δεκάδες δηλώσεις υπουργών με αφορμή συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις.  Είτε χλεύαζαν είτε μας κατηγόρησαν ανοιχτά ότι είμαστε γραφείο Τύπου της αντιπολίτευσης. Δεν πρόκειται φυσικά για κριτική δικαστικών αποφάσεων η οποία είναι θεμιτή, αλλά και αναγκαία. Επρόκειτο για εσκεμμένη στρέβλωση της πραγματικότητας, για συκοφαντίες, για μεθοδευμένη προσπάθεια απαξίωσης της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της”, είπε ο κ. Σεβαστίδης, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα του πόθεν έσχες και στην κόντρα των δύο εξουσιών.

“Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα ότι οι δικαστές αρνούνται να υποβάλλουν δηλώσεις. Επρόκειτο για εκστρατεία κατασυκοφάντησης σε βάρος του δικαστικου σώματος εδώ και πολλά χρόνια. Υποβάλλουμε δηλώσεις εδώ και 20 χρόνια. Ποια είναι η ιδιαίτερη μεταχείριση που ζητούν οι δικαστές; Αντίθετα ειδική μεταχείριση έχουν εξασφαλίσει οι υπουργοί και οι βουλευτές, οι οποίοι πρέπει να εξηγήσουν στο λαό γιατί δεν ελέγχονται στο πόθεν έσχες που υποβάλλουν από την επιτροπή στην οποία υπάγονται όλοι οι άλλοι υπόχρεοι, αλλά από ειδική επιτροπή της βουλής; Ο υπουργός χαρακτήρισε πρόβλημα την απόφαση του ΣτΕ.

“Δεν καταλαβαίνω το νόημα της δήλωσης και καλό θα ήταν να μας πει ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα. Το ότι το ΣτΕ έκρινε διαφορετικά από την δική του άποψη; Το ότι ακυρώθηκε η ΚΥΑ; Αυτή είναι η δουλειά μας κ. υπουργέ και αυτήν θα συνεχίσουμε να κάνουμε” κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα