Συνεχίζεται η κόντρα Μαξίμου - ΝΔ για το επίμαχο έγγραφο για τους μετανάστες

Συνεχίζεται η κόντρα Μαξίμου - ΝΔ για το επίμαχο έγγραφο για τους μετανάστες
@GEORGIAPANAGOPOULOU

Από το Μέγαρο Μαξίμου διευκρινίζουν ότι η συγκεκριμένη διαταγή για τους μετανάστες εκδόθηκε χωρίς προηγούμενη έγκριση των αρμόδιων υπουργείων. Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, ενώ «κοινοποιήθηκε» σε συγκεκριμένα ΜΜΕ από χθες το απόγευμα, στα αρμόδια υπουργεία έφτασε μόλις σήμερα το πρωί

Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές η επίμαχη διαταγή που εστάλη με θέμα «Νέα πολιτική σχετικά με τις διαδικασίες κράτησης αλλοδαπών», χθες προς τις αστυνομικές υπηρεσίες, από τον κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ και υπογράφεται από τον κλαδάρχη υποστράτηγο Γιώργο Νίτσα, ανακλήθηκε άμεσα και έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες και τα κίνητρα της παράτυπης έκδοσής της.

Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για  ρητορική μίσους που αναπτύχθηκε από τον κ. Σαμαρά και τη ΝΔ, καθώς και από μερίδα των ΜΜΕ που στηρίζεται στην επινόηση ότι η συγκεκριμένη, άκυρη, διαταγή, προέβλεπε πως σήμερα το πρωί θα άνοιγαν όλα τα σύνορα και δίχως σχέδιο θα έκλειναν όλα τα κέντρα κράτησης.

Από το Μέγαρο Μαξίμου διευκρινίζουν πως η κυβέρνηση επιλέγει η ίδια τους τρόπους και το χρόνο υλοποίησης της πολιτικής της. Όπως αναφέρουν "η πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει την εφαρμογή του Ν. 3907/2011. Με βάση την εφαρμογή του νόμου έχουν αρχίσει να αφήνονται ελεύθεροι μετανάστες που κρατούνταν παρανόμως στα κέντρα κράτησης, σύμφωνα με τις κατάλληλες προβλέψεις και όρους, όπως και τη δήλωση οικίας, με προτεραιότητα στις ευάλωτες περιπτώσεις όπως οικογένειες, παιδιά, ασυνόδευτοι ανήλικοι, έγκυες, θύματα βασανιστηρίων, ασθενείς, υπερήλικοι, με την αναγκαία παραπομπή τους σε δομές φιλοξενίας."

Ακόμα επισημαίνουν πως "εφαρμόζεται η άμεση απόλυση των αιτούντων άσυλο. Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται επίσης να κλείσει οριστικά το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας για ανθρωπιστικούς, πολιτικούς και συμβολικούς λόγους. Ακόμα προετοιμάζεται η μετατροπή των υπολοίπων κέντρων κράτησης σε ανοικτές δομές φιλοξενίας."

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως "οι προηγούμενες κυβερνήσεις επιδόθηκαν σε, μια πολυδάπανη, απάνθρωπη και ξενοφοβική, μη εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, διασύροντας τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με καταδίκες και πρόστιμα που αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πανούσης: Πάμε σε μια ζούγκλα παραπληροφόρησης. Έλεος! Ανακάλεσα τη διαταγή, διέταξα ΕΔΕ, ο αρχηγός ζήτησε παραιτήσεις

Παραπληροφόρηση χωρίς σύνορα. Διαψεύδονται οι φήμες για τις 'ελευθέρας' σε παράτυπους μετανάστες

Αποκάλυψη: Το έγγραφο υποστράτηγου για τα κέντρα κράτησης. 'Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας' τα περί απελευθέρωσης των μεταναστών

Βούτσης: Όποιος υπέγραψε την εγκύκλιο για τους μετανάστες έχει ευθύνη

Κατηγορίες Καραγκούνη για τους χειρισμούς ΣΥΡΙΖΑ περί μεταναστών

SHARE:

24Media Network