Συνεδριάζει το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο

Συνεδριάζει το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο
Στιγμιότυπο από το Υπουργικό Συμβούλιο Eurokinissi

Συνεδριάζει το μεσημέρι, στις 13:00 το υπουργικό συμβούλιο για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, μετά την απόρριψη από τη ΝΔ της πρότασης Καλογήρου για συναινετική επιλογή της δικαστικής ηγεσίας.

Συνεδριάζει το μεσημέρι, στις 13:00 το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη. Η σύγκληση του υπουργικού γίνεται μία ημέρα μετά την επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου στον Κυριάκο Μητσοτάκη για συναίνεση στην επιλογή των νέων προσώπων στην ηγεσία του Αρείου Πάγου και την αρνητική απάντηση της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθιμίζεται πως χθες ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος απέρριψε την πρόταση αυτή ως αντιθεσμική, επιμένοντας ότι το ζήτημα είναι πως δεν μπορεί σε προεκλογική περίοδο να ληφθούν αποφάσεις που θα δεσμεύσουν τη χώρα τα επόμενα χρόνια, έστω και εάν αυτές είναι συναινετικές. Στο Μοσχάτο εξέλαβαν την κίνηση αυτή της κυβέρνησης ως ελιγμό, καθώς η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και άρα η όποια συμφωνία θα έπρεπε να γίνει επί των συγκεκριμένων προσώπων και βέβαια έτσι η ΝΔ θα έπρεπε να αποδεχθεί επιλογές στις οποίες θα συμφωνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ.Παναγιωτόπουλος εξάλλου στην απάντηση του στον κ.Καλογήρου υποστήριξε ότι με την πρόταση αυτή η κυβέρνηση συνομολογεί ότι υπάρχει πολιτικό ζήτημα για την πλήρωση θέσεων ανώτατων δικαστικών πριν από εκλογές. 

Το Μαξίμου και το υπουργείο Δικαιοσύνης απάντησαν σε υψηλούς τόνους, υποστηρίζοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση αρνείται τη συναινετική επιλογή και δεν ενδιαφέρεται για την τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας, διότι στελέχη της έχουν ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις- υπονοώντας βεβαίως τη Novartis. Όμως και από την πλευρά της ΝΔ αντίστοιχα υπονοούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας την επερχόμενη ήττα θέλει να ελέγξει την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα