Στη Δικαιοσύνη απόστρατος για “μίζα” τριών εκατ. ευρώ

Στη Δικαιοσύνη απόστρατος για “μίζα” τριών εκατ. ευρώ

Εμβάσματα, συνολικού ύψους περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ, εντόπισαν οι ανακριτές Διαφθοράς με αποτέλεσμα να ζητήσουν τη σύλληψη απόστρατου αξιωματικού. Η υπόθεση αφορά στην προμήθεια των αρμάτων μάχης Λέοπαρντ

Ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς θα οδηγηθεί ο απόστρατος αξιωματικός, που συνελήφθη το πρωί μετά από σχετικό ένταλμα, κατηγορούμενος ότι ως συνεργάτης του επίσης εμπλεκόμενου εμπόρου όπλων Παν. Ευσταθίου έλαβε “μίζα” ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό αυτό εντοπίστηκε μέσα από εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού, τα οποία φέρονται να διακινήθηκαν από το 2003 έως το 2011, δηλαδή και κατά το διάστημα που ο κατηγορούμενος ήταν εν ενεργεία.

Τα εμβάσματα βρέθηκαν μέσω τραπεζικού λογαρισμού του Ευσταθίου από στοιχεία που μας ήρθαν από αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία και αφορούν σύμβαση του 2003 για την προμήθεια των αρμάτων μάχης Λέοπαρντ.

Την προμήθεια των Λέοπαρντ είχε αναλάβει ως υπεργολάβος συνολικού ύψους 120.000.000 ευρώ για το σύστημα διεύθυνσης πυρός και διοίκησης και ελέγχου, η εταιρία Rheinmetall, εκπρόσωπος της οποίας ήταν ο Παν. Ευσταθίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο για αυτή τη σύμβαση, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έχουν συλλέξει οι δικαστικές αρχές, η “μίζα” εμφανίζεται να αγγίζει τα 6.000.000 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα