Συντριβή ελικοπτέρου στην Κίναρο: Ταυτοποιήθηκαν οι δύο σοροί, αγνοείται το τρίτο μέλος του πληρώματος

Συντριβή ελικοπτέρου στην Κίναρο: Ταυτοποιήθηκαν οι δύο σοροί, αγνοείται το τρίτο μέλος του πληρώματος
Στη φωτογραφία η φρεγάτα F-466 (ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ) στο Λακκί της Λέρου την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016. Από τη συγκεκριμένη φρεγάτα απονειώθηκε το μοιραίο ελικόπτερο Agusta Bell, στο πλαίσιο της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16, για την εκτέλεση άσκησης, όταν στις 02:45 τα ξημερώματα χάθηκε το ίχνος του, η επαφή του με τα ραντάρ και οι επικοινωνίες, όπως ανακοινώθηκε στην ενημέρωση των στρατιωτικών συντακτών. (EUROKINISSI/LEROSNEWS.GR) Eurokinissi

Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δύο μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου ΑΒ-212, που συνετρίβη στην Κίναρο. Θρήνος στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Οι σοροί των δύο μελών του πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου ΑΒ-212 που συνετρίβη τις πρώτες πρωινές ώρες στη νησίδα Κίναρο, εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, έχουν ταυτοποιηθεί οι δύο σοροί του πληρώματος του Ε/Π ΠΝ-28 που έχουν εντοπισθεί, του Υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά ΠΝ και του Ανθυπασπιστή (ΗΝ/ΡΕ) Ελευθέριου Ευαγγέλου.

Αγνοούμενος παραμένει ο Υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης ΠΝ. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου κυβερνήτη, σταμάτησαν όταν έπεσε το φως, λόγω του απόκρημνου της περιοχής.

Oι ομάδες της ΕΜΑΚ και των βατραχανθρώπων, θα διανυκτερεύσουν απόψε στην περιοχή των συντριμμιών. Στη φρεγάτα ΥΔΡΑ παραμένει η 31η ΜΕΕΔ της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου, μαζί με τα υπόλοιπα τμήματα, να επαναλάβουν τις έρευνες με το πρώτο φως της ημέρας.

Οι σοροί των δύο μελών του πληρώματος που έχουν εντοπισθεί, θα μεταφερθούν αύριο στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για νεκροψία-νεκροτομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύγκρουση του ελικοπτέρου με την πλαγιά ήταν τόσο βίαιη, που τα συντρίμμια διασκορπίσθηκαν σε μια περιοχή 300 μέτρων.

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί στις ένοπλες δυνάμεις με αφορμή το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού ΑΒ-212.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ορκωμοσίες των νεοσυλλέκτων που ήταν προγραμματισμένες για την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθούν με τα όπλα υπό μάλης και δεν θα γίνουν παρελάσεις.

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος επέστρεψε από τις Βρυξέλλες, ενώ στην Αθήνα επέστρεψαν νωρίς το απόγευμα και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης.

Θρήνος στις οικογένειες των νεκρών

Στα μαύρα έχουν ντυθεί το Ναύπλιο και η Λέρος. Οι συγγενείς των θυμάτων δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έχασαν τόσο ξαφνικά τα παλικάρια τους με τους γονείς και τις συζύγους των νεκρών να βιώνουν από σήμερα τον δικό τους Γολγοθά.

Ο κυβερνήτης υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης 37 ετών, η σορός του οποίου αγνοείται, γεννήθηκε το 1979. Πρόκειται για  πολύ έμπειρο αξιωματικό, με περισσότερες από 1300 ώρες πτήσης, έγγαμος

Ο συγκυβερνήτης υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς 34 ετών (γεννήθηκε το 1982). Έγγαμος με ένα παιδί και η γυναίκα του έγκυος στο δεύτερο παιδί.

Ο ναυτίλος (χειριστής ραντάρ επιφανείας) ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου 36 ετών (γεννήθηκε το 1980). Έγγαμος με ένα παιδί.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε στις 02.45 κοντά στο ύψος της νησίδας Κινάρου, στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Δωδεκανήσων και Κυκλάδων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και αμέσως σήμανε συναγερμός. Ένα ελικόπτερο τύπου Super Puma και ένα αεροσκάφος C130 πέταξαν στην περιοχή, όπου νωρίς το πρωί, εντόπισαν τα συντρίμμια του μοιραίου ελικοπτέρου, το οποίο είναι ιδίου τύπου με αυτό που έπεσε στα Ίμια.

 

Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από την φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς”, στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης “ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16” και το ίχνος του χάθηκε στην περιοχή της Κινάρου. Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν από άλλο ελικόπτερο που συμμετείχε στις έρευνες, ενώ σύμφωνα με τον Α/ΓΕΕΘΑ κατά το τελευταίο του στίγμα πετούσε στα 390 πόδια.

Όπως μάλιστα ανέφερε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης η περιοχή που κατέπεσε το ελικόπτερο είναι απόκρημνη, ενώ οι ομάδες που κινητοποιήθηκαν είναι από την πρώτη στην περιοχή. “Δεν είχαμε καμία ένδειξη από το ελικόπτερο ότι κάτι πήγε στραβά. Ότι κάτι έγινε” είπε ο Α/ΓΕΕΘΑ ενώ για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την ώρα της συντριβής είπε πως ήταν φυσιολογικές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα