ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός από τον “Μπίμπι” υπάρχει και η Παλαιστίνη

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός από τον “Μπίμπι” υπάρχει και η Παλαιστίνη
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης Eurokinissi

Κίνηση με πολιτικό και εσωκομματικό μήνυμα από τον Πάνο Σκουρλέτη που συναντήθηκε με τον πρεσβευτή της Παλαιστίνης στην Κουμουνδούρου

Σε μία κίνηση που σαφώς σχετίζεται με τις εντυπώσεις που δρομολόγησε η δημοσιοποίηση του ηχητικού με τους διαλόγους του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, όπως όμως και με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ ,προχώρησε σήμερα ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης. Πραγματοποίησε ως επικεφαλής αντιπροσωπείας, επίσημη συνάντηση με τον πρέσβη της Παλαιστίνης.

Η συνάντηση

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής συναντήθηκε με τον Μαργουάν Τουμπάσι στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Ράνια Σβίγκου και η Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας αρμόδιες για ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα αντίστοιχα, όπως και οι Συντονιστές του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής, Πάνος Τριγάζης και Νεκτάριος Μπουγδάνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην συνάντηση «επιβεβαιώθηκαν οι μακρόχρονες και αδιάρρηκτες, αμοιβαίες σχέσεις φιλίας και εκτίμησης μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς και η αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης». Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε για όλες τις εξελίξεις στο παλαιστινιακό. Σε μία περίοδο μάλιστα που τίθεται θέμα προσάρτησης εδαφών της Δυτικής Όχθης αφού σε ανάλογη λογική κινείται η κυβέρνηση του Ισραήλ.

Ο Πάνος Σκουρλέτης «υπενθύμισε ότι από την πρώτη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την απόλυτη καταδίκη του για την προσάρτηση κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη, από την κυβέρνηση του Ισραήλ», και ανέφερε ότι «η συγκεκριμένη κίνηση παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο, σειρά Ψηφισμάτων και Αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, δυναμιτίζει την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ομαλή συνύπαρξη των λαών της περιοχής».

Από την τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ε.Α του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Σχέσεις με το Ισραήλ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα των προνομιακών σχέσεων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με το Ισραήλ, έθιξε στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης και ο Νίκος Φίλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Σχολιάζοντας έτσι εμμέσως το θέμα της παρέμβασης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε δικαστικές υποθέσεις του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Παρεμβάσεις που -σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο Νίκος Παππάς- έγιναν μετά από σχετική έκκληση του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπεντζαμιν Νετανιάχου. Μάλιστα στο ηχητικό που καταγράφει τον διάλογο, ο Μ.Νετανιάχου αποακαλείται από τον Σ.Μιωνή με το παρωνύμιο «Μπίμπι».

Διαψεύδει ο Σάκης Παπαδόπουλος

Να σημειωθεί ότι σε διευκρινιστική δήλωση προέβη σήμερα ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος. Δημοσιεύματα σε ιστότοπους τον ήθελαν να έχει παραδεχθεί πως η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη. Παρόλα αυτά ο ίδιος επισήμανε ότι στην επίμαχη συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ανέφερε την φράση «κάποιοι από εμάς» εννοώντας όμως τους πολιτικούς γενικά. Το έκανε μάλιστα με αφορμή μάλιστα τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη κατά της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα