ΣΥΡΙΖΑ: Εκβιασμός στον ελληνικό λαό η δραχμή του Bloomberg

ΣΥΡΙΖΑ: Εκβιασμός στον ελληνικό λαό η δραχμή του Bloomberg

Διαβάστε πώς αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ στη "δραχμή μετά το ευρώ" που εμφανίστηκε στα τερματικά του Bloomberg ως κωδικός συναλλάγματος την Παρασκευή

Προσπάθεια κύκλων των αγορών και νεοφιλελεύθερων δυνάμεων να τρομοκρατήσουν και να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το θέμα με το πρακτορείο Bloomberg και την εμφάνιση της "δραχμής μετά το ευρώ".

"Τέτοιες τοποθετήσεις ευθυγραμμίζονται σαφώς με την πολιτική των εγχώριων μνημονιακών υποστηρικτών τους και μοναδικό σκοπό έχουν να σκορπίσουν το φόβο στον ελληνικό λαό και να κινδυνολογήσουν μπροστά στις επερχόμενες εκλογές", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει:

"Καμία πολιτική σκοπιμότητα δεν πρέπει να υπηρετείται πίσω από τέτοιου είδους παρεμβάσεις, που οδηγούν σε κίνδυνο την κοινωνία και την οικονομία".

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή, στα τερματικά του Bloomberg εμφανίστηκε κωδικός συναλλάγματος "ελληνική δραχμή (μετά το ευρώ)".

Ο κωδικός (ο οποίος, φυσικά, δεν ήταν λειτουργικός) αφαιρέθηκε λίγο αργότερα, με το ίδιο το πρακτορείο να αναφέρει πως επρόκειτο για "εσωτερική δοκιμαστική λειτουργία".

"Κάποιοι φαίνεται πως βιάζονται να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ. Είτε από ερασιτεχνισμό είτε από σκοπιμότητα", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας, διαμηνύοντας πως "το νόμισμα της Ελλάδας όμως αποτελεί πρωτίστως επιλογή του ελληνικού λαού κι όχι των αγορών".

SHARE:

24Media Network