ΣΥΡΙΖΑ: "Φωτογραφικός" ο διαγωνισμός της Digea. Αφανίζουν τους περιφερειακούς σταθμούς

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σε επίκαιρη ρώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛ. Τσίπρα και και 70 βουλευτών του κόμματος προς τον υπουργό Εργασίας σχετικά με το Σχέδιο Καταπολέμησης της Ανεργίας των Νέων και το Πρόγραμμα Εγγυήσεων Απασχόλησης.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σε επίκαιρη ρώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛ. Τσίπρα και και 70 βουλευτών του κόμματος προς τον υπουργό Εργασίας σχετικά με το Σχέδιο Καταπολέμησης της Ανεργίας των Νέων και το Πρόγραμμα Εγγυήσεων Απασχόλησης. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

"Φωτογραφικός" ο διαγωνισμός που ανέδειξε τη Digea πάροχο του ψηφιακού σήματος, αναφέρουν 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλουν ότι οδηγούνται σε αφανισμό οι περιφερειακοί σταθμοί

Σκανδαλώδη χαρακτηρίζουν τον διαγωνισμό παραχώρησης συχνοτήτων στην «Digea Ψηφιακός Πάροχος ΑΕ», 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκο Βούτση.

Με ερώτηση που κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι οδηγούνται σε εξόντωση οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί, καθώς διαμορφώνεται ένα θεσμικό, οικονομικό, νομικό και τεχνικό status που είναι απαγορευτικό για τη συνέχιση λειτουργίας τους.

«Οι συνέπειες της χαριστικής και προειλημμένης απόφασης εκχώρησης του δικτύου ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος μονοπωλιακά σε έναν πάροχο, έχουν άμεσο αντίκτυπο στους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς ανά την επικράτεια, οι οποίοι εξαναγκάζονται να συμβληθούν με τον έναν και μοναδικό πάροχο δικτύου, ο οποίος μάλιστα ελέγχεται από τους ανταγωνιστικούς προς αυτούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας», αναφέρουν οι βουλευτές, ενώ για τα μισθώματα μεταφοράς του ψηφιακού σήματος καταγγέλλουν ότι «παρότι εν πρώτοις φαίνονται λογικά, δίδεται το δικαίωμα στον πάροχο (Digea), να ζητεί ανά έτος και αιτιολογημένα την αναπροσαρμογή τους, ανάλογα με τον αριθμό των περιφερειακών σταθμών που εκπέμπουν: το κόστος συμμετοχής ενός καναλιού -αν κλείσει- μεταφέρεται στους υπόλοιπους. Έτσι είναι άγνωστο που θα φθάσουν τελικά τα μισθώματα σε βάθος 15ετίας και με δεδομένη την οικονομική κρίση».

Ανάμεσα στα ερωτήματα που θέτουν στην κυβέρνηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι «αν θα ακυρώσει τον φωτογραφικό διαγωνισμό που ανέδειξε τη DIGEA μονοπωλιακό πάροχο του ψηφιακού σήματος» και «αν θα δώσει στη Δημόσια Τηλεόραση και τους Περιφερειακούς Σταθμούς τη δυνατότητα να ιδρύσουν τη δική τους πλατφόρμα μεταφοράς ψηφιακού σήματος ώστε να μην εξαρτώνται από την αποικιοκρατικού τύπου σύμβαση με την Digea».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network