ΣΥΡΙΖΑ: “Η Κομισιόν καταρρίπτει τα Βρούτσης Statistics”

ΣΥΡΙΖΑ: “Η Κομισιόν καταρρίπτει τα Βρούτσης Statistics”
shutterstock

Η Κομισιόν καταρρίπτει τις έωλες εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το ύψος της ανεργίας και τα "Βρούτσης statistics", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ μετά απο ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη και την απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου.

Οι προβλέψεις της Κομισιόν έρχονται να καταρρίψουν τα “Βρούτσης statistics” και τις έωλες εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το ύψος της ανεργίας στην Ελλάδα το 2020.
Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ,  από την απάντηση που έδωσε η Κομισιόν δια του αρμόδιου Επιτρόπου για την Απασχόληση, Νίκολας Σμιτ, σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με την πορεία της ύφεσης και της ανεργίας στην Ελλάδα για το 2020.

«Σύμφωνα με τις εαρινές ευρωπαϊκές οικονομικές προβλέψεις του 2020, το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα θα αυξηθεί στο 19,6% το 2020» αναφέρει ο Επίτροπος, επισημαίνοντας πως «ο αντίκτυπος της κρίσης αναμένεται να είναι μεγάλος λόγω της σημασίας του τομέα της φιλοξενίας στην Ελλάδα και του υψηλού ποσοστού των πολύ μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες».

Όσον αφορά τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας που προέκυψαν από την κρίση της νόσου COVID-19, ο Επίτροπος Σμιτ τονίζει πως μετά τον Απρίλιο του 2020 «δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα στοιχεία, γεγονός που περιορίζει την αξιολόγηση των εξελίξεων στην αγορά εργασίας».

Στην ερώτησή του ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ρωτούσε την Κομισιόν για την πορεία της ύφεσης και της ανεργίας στην Ελλάδα για το 2020 καθώς και για την απόκλιση των σχετικών εκτιμήσεών της από αυτές της ελληνικής κυβέρνησης. Όπως  υπογράμμιζε η έωλη εκτίμηση του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, ο οποίος «ανακοίνωσε ποσοστά ανεργίας 14,4% για τον Μάρτιο του 2020 και μίλησε για ‘’τριπλό αισιόδοξο μήνυμα’’ στην αγορά εργασίας», θυμίζει «την αρνητική εμπειρία των ‘’Greek statistics’’ της περιόδου 2008-2009, που άνοιξαν τον δρόμο για την Ελλάδα προς την χρεοκοπία και τα μνημόνια».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα