Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Εμφατική εκλογή Σβίγκου – Βασιλειάδη με 77%

Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Εμφατική εκλογή Σβίγκου – Βασιλειάδη με 77%
Η Ράνια Σβίγκου Eurokinissi

Επικράτησε η πρόταση Τσίπρα παρά τις εκατέρωθεν αντιδράσεις των τάσεων.

Με το εμφατικό ποσοστό του 77% εκλέγεται γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ η Ράνια Σβίγκου και αναπληρωτής ο Γιώργος Βασιλειάδης μετά την μυστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες οι δύο υποψηφιότητες που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνουν περίπου 230 ψήφους στα 300 συνολικά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ενώ καταγράφεται μόνον μία άκυρη ψήφος και οι υπόλοιπες είναι λευκές. Έτσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά το 3ο Συνέδριο του κόμματος όπου επίσης υπερψηφίστηκαν οι προτάσεις του (και μάλιστα με ανάλογο ποσοστό) βλέπει τις επιλογές του να επιβραβεύονται και από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Αυτά παρά το γεγονός ότι η αιφνιδιαστική όσο και ρηξικέλευθη για τα μέχρι τώρα «ήθη» του ΣΥΡΙΖΑ πρόταση του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε δυσαρέσκεια τόσο στην «Ομπρέλλα» όσο και σε ένα τμήμα των λεγόμενων «προεδρικών». Αυτές μάλιστα εκφράστηκαν και στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Η Ράνια Σβίγκου εκλέγεται έτσι με ένα ποσοστό ανάλογο με αυτό του προκατόχου της, Δημήτρη Τζανακόπουλου, που εκλέχθηκε το Σεπτέμβριο του 2020.

Θυμίζουμε ότι είναι η πρώτη γυναίκα γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγηση του στην Κ.Ε κατέστησε σαφές ότι στο πρόσωπο της όπως και του Γ. Βασιλειάδη εκφράζεται η επιλογή για την ανανέωση του κόμματος, την ενδυνάμωσή του σε μαζικούς φορείς και στην αντιστοίχιση του «κομματικού» με τον «κοινωνικό» ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα