ΣΥΡΙΖΑ: Να κατατεθεί στη Βουλή η επιστολή Βαρβιτσιώτη στον ομόλογό του της Βορείου Μακεδονίας

Γιώργος Κατρούγκαλος
Γιώργος Κατρούγκαλος EUROKINISSI

Στην επιστολή τονίζεται ότι για την ελληνική κυβέρνηση αποτελεί “στρατηγική προτεραιότητα” η ενταξιακή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ.

Την κατάθεση στη Βουλή της επιστολής που απέστειλε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον αντιπρόεδρο της Βορείου Μακεδονίας για την Συμφωνία των Πρεσπών θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Την αποστολή της επιστολής αποκάλυψε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων ΜΙΑ. Σύμφωνα, μάλιστα με το ΜΙΑ, ο έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εκφράζει την πλήρη στήριξή του στη Συμφωνία των Πρεσπών και τονίζει πως αυτή θα πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως, ενώ στηρίζει την ενταξιακή πορεία της Βορείου Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην επιστολή, μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων της γείτονος χώρας, τονίζεται ότι για την ελληνική κυβέρνηση αποτελεί “στρατηγική προτεραιότητα” η ενταξιακή πορεία των χωρών των Δυτικών  Βαλκανίων στην ΕΕ και ότι στο πλαίσιο αυτό η Ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει σθεναρά τις υποψηφιότητα της Βόρειας Μακεδονίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, “σύμφωνα με τις καθορισμένες προϋποθέσεις, έχοντας κατά νου” , όπως  επισημαίνεται, ότι ” η πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, είναι επιτακτική ανάγκη”.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση:

"Καλωσορίζουμε την επιστολή την οποία απέστειλε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών προς τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας για την απαρέγκλιτη τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών και για την στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της γειτονικής χώρας.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις εξηγήσεις του κυρίου Υπουργού προς όσους είχαν πιστέψει τα όσα δημαγωγικά υποστήριζε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία περί μειοδοσίας σε σχέση με την συμφωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την κατάθεση της επιστολής στη Βουλή, βάσει του άρθρου 133 του Κανονισμού".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βόρεια Μακεδονία, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα Δημοκρατία
SHARE: