ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης να εγκαταλείψει την επιλογής της βίας πριν η εμμονή του οδηγήσει σε θύματα

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου EUROKINISSI

"Έπρεπε πρώτα να γίνουν τα νησιά μας εμπόλεμη ζώνη για να ανακαλέσει ο κ. Μητσοτάκης τα ΜΑΤ και να καλέσει σε διάλογο;" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τα επεισόδια σε Λέσβο και Χίο.

Ανακοίνωση για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στη Λέσβο και τη Χίο εξέδωσε την Τετάρτη ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον πρωθυπουργό να εγκαταλείψει την "επικίνδυνη επιλογή της βίας και του αυταρχισμού, πριν η εμμονή του οδηγήσει σε θύματα".

"Ο κ. Μητσοτάκης μετά το επτάμηνο μπάχαλο και αφού μετέτρεψε σε εμπόλεμη ζώνη τα νησιά για 48 ώρες, οδηγώντας την κατάσταση σε πρωτοφανείς συνθήκες σύγκρουσης και κοινωνικής αναταραχής, ακόμα και με πυροβολισμούς, ανακαλεί άρον άρον τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Και αύριο, μετά το φιάσκο και εκ των υστέρων, καλεί σε διάλογο τον Περιφερειάρχη και τους δημάρχους, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος αυτού του χάους. 

Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι ο διάλογος, η αποσυμφόρηση των νησιών και ο δίκαιος διαμοιρασμός των βαρών της προσφυγικής κρίσης με αλληλεγγύη ανά την επικράτεια, όπως είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και σε αυτή τη λύση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αρωγός ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, όπως δεσμεύθηκε ο πρόεδρος του κόμματος, για την εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου διαχείρισης της κρίσης. 

Καλούμε εκ νέου λοιπόν τον κ. Μητσοτάκη να εγκαταλείψει οριστικά την επικίνδυνη επιλογή της βίας και του αυταρχισμού, πριν η εμμονή του οδηγήσει σε θύματα" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Μεταναστευτικό, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network