ΣΥΡΙΖΑ: “Όχι” στο νομοσχέδιο – εξπρές για την ψήφο των απόδημων

ΣΥΡΙΖΑ: “Όχι” στο νομοσχέδιο – εξπρές για την ψήφο των απόδημων
Βουλή EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Να υπάρξει σύνθεση των απόψεων των κομμάτων προκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταθέτει τροπολογία για την διευκόλυνση των εργαζομένων που δεν μπορούν να ψηφίσουν λόγω απόστασης

Αρνητική θα είναι η θέση που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο – εξπρές σχετικά με την ψήφο των απόδημων που έχει ήδη κατατεθεί στην Βουλή και ξεκινά να συζητείται αύριο στην αρμόδια διαρκή επιτροπή της Βουλής. Αυτό αποφάσισε στην συνεδρίαση που πραγματοποίησε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα θέσει το θέμα της αναγκαίας συζήτησης που πρέπει να γίνει ανάμεσα στα κόμματα προκειμένου να βρεθούν συνθέσεις ανάμεσα στις απόψεις που καταγράφονται. Σε περίπτωση, όμως, που η κυβέρνηση επιμείνει στην τακτική της ψήφισης με συνοπτικές διαδικασίες του νομοθετήματος ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει την νομοθετική πρωτοβουλία.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να καταθέσει τροπολογία στην οποία θα περιλαμβάνονται οι προτάσεις για την ψήφο των ομογενών με βάση την πρόταση που είχε φέρει στην Βουλή το 2021. Στην ίδια τροπολογία θα περιέχονται και οι θέσεις για την διευκόλυνση πρόσβασης στην εκλογική διαδικασία των ψηφοφόρων του εσωτερικού.

Με έμφαση στους εργαζόμενους που δεν μπορούν να ψηφίσουν εξαιτίας του ότι εργάζονται στον τουρισμό και δουλεύουν μακριά από τον τόπο που ψηφίζουν. Στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας μεταξύ άλλων επισημάνθηκε ότι η πρόταση που καταθέτει η κυβέρνηση είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που είχε καταθέσει ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και είχε απορριφθεί από την αντιπολίτευση.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα