ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σε κίνδυνο η λειτουργία των δασικών υπηρεσιών – Λειτουργικά προβλήματα και ακραία υποστελέχωση

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σε κίνδυνο η λειτουργία των δασικών υπηρεσιών – Λειτουργικά προβλήματα και ακραία υποστελέχωση
ΣΥΡΙΖΑ EUROKINISSI

Ερώτηση 47 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι των δασικών υπηρεσιών. "Έλλειψη χρηματοδότησης ακόμα και για την κάλυψη των στοιχειωδών και ελάχιστων απαιτήσεων".

Την πληθώρα προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι των δασικών υπηρεσιών αναδεικνύουν, για άλλη μία φορά, σαράντα επτά (47) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που κατέθεσαν, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτη Φάμελλου.

Οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι τα διοικητικά – λειτουργικά προβλήματα στις δασικές υπηρεσίες παραμένουν και επιδεινώνονται. Εκτός από την αυξανόμενη υποστελέχωση (παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε προγραμματισμό με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την πρόσληψη 550 υπαλλήλων), τα προβλήματα αφορούν στην έλλειψη χρηματοδότησης ακόμα και για την κάλυψη των στοιχειωδών και ελάχιστων απαιτήσεων για την λειτουργία τους.

Τα υπηρεσιακά οχήματα των δασικών παραμένουν καθηλωμένα λόγω έλλειψης πόρων για τη συντήρηση και τον εφοδιασμό τους με καύσιμα, με αποτέλεσμα οι αυτοψίες και οι λοιπές εξωτερικές υπηρεσίες να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν ή να πραγματοποιούνται με καθυστέρηση, όπως επισημαίνουν οι βουλευτές. Στα προβλήματα αυτά προστίθενται και η μη παροχή υπηρεσιών καθαριότητας και οι ελλείψεις σε αναλώσιμα και γραφική ύλη στις Υπηρεσίες.

Υπάρχουν παράλληλα ακόμα εκκρεμότητες στην εξόφληση των δαπανών των προγραμμάτων δασοπροστασίας παρελθόντων ετών των Δασικών Υπηρεσιών και οι Δασικοί Συνεταιρισμοί Εργασίας (ΔΑΣΕ) που έχουν εκτελέσει εργασίες εκμετάλλευσης δημοσίων δασών παραμένουν απλήρωτοι και κατά συνέπεια τα μέλη τους ανασφάλιστα.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, αντί να δρομολογήσει την ενίσχυση των Δασικών Υπηρεσιών με το κατάλληλο προσωπικό για τη διοικητική υποστήριξή τους, επέλεξε να προχωρήσει σε ακόμα μια ανάθεση σε εταιρεία με ανεπαρκή αποτελέσματα και μεγάλο κόστος.

Ερωτηματικά προκαλεί επιπλέον η απόφαση για την εκτέλεση δασοτεχνικών έργων με τα προγράμματα ANTINERO, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που παραγκωνίζει τις Δασικές Υπηρεσίες παρότι έχουν γνώση και είναι εξοικειωμένες με αυτές τις διαδικασίες.

Για όλα τα ανωτέρω, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ζητούν, για άλλη μια φορά, συγκεκριμένες απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δασικές Υπηρεσίες και την άμεση ενίσχυση τους με προσωπικό και πόρους. Ζητούν τέλος, να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα με τις διαγωνιστικές διαδικασίες για τα προγράμματα ANTINERO αλλά και η σύμβαση ανάθεσης της διοικητικής υποστήριξης!

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα