ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ

Ο Σωκράτης Φάμελλος είναι Έλληνας χημικός μηχανικός και βουλευτής. Στις εκλογές του 2019 επανεξελέγη βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης. Στις 5 Νοεμβρίου του 2016 ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θέση που διατήρησε έως τις 9 Ιουλίου 2019. Ως αναπληρωτής υπουργός είχε στο χαρτοφυλάκιο του θέματα που σχετίζονται με τα Διεθνή και Ελληνικά Περιβαλλοντικά ζητήματα, τα δάση και τα δασικά οικοσυστήματα, τα ύδατα, τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, τις Προστατευόμενες Περιοχές και το ΕΣΠΑ. Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης και της Γραμματείας. Εξελέγη βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015.Στις 4 Οκτωβρίου του 2015 ορίστηκε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη Φωτεινή Βάκη και τον Χρήστο Μαντά. Γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. . Σπούδασε χημικός μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με ειδίκευση στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό.

Λογαριασμός της ΔΕΗ

Σ. Φάμελλος - Π. Πέρκα: Προτιμότερο να καταρρεύσει η κυβέρνηση της ΝΔ παρά η κοινωνία

Οι τομεάρχες Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος και Πέτη Πέρκα, σχολιάζουν τα προσωρινά μέτρα απαγόρευσης των διακοπών ρεύματος της κυβέρνησης, με κοινή τους δήλωση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη

Φάμελλος - Πέρκα: "Άνθρακες" οι υδρογονάνθρακες, άλλη μία επικοινωνιακή φούσκα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Με δήλωσή τους ο Σ.Φάμελλος και η Π. Πέρκα από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων είναι άλλη μία "επικοινωνιακή φούσκα" της κυβέρνησης.

Λαϊκή αγορά

Φάμελλος - Πέρκα: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ελέγξει τα υπερκέρδη στην αγορά ενέργειας

Σε κοινή τους δήλωση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος και Πέτη Πέρκα, τονίζουν την ανάγκη στήριξης της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας για το υπέρογκο κύμα της ακρίβειας.

Νέα Σμύρνη: Μεθοδεύσεις Μητσοτάκη για να αποφύγει τις ευθύνες του "βλέπει" ο ΣΥΡΙΖΑ

Νέα Σμύρνη: Μεθοδεύσεις Μητσοτάκη για να αποφύγει τις ευθύνες του "βλέπει" ο ΣΥΡΙΖΑ

Καμία καταδίκη της αστυνομικής βίας από τον πρωθυπουργό - Το Μέγαρο Μαξίμου αξιοποιεί την ένταση που προκαλεί για να «δραπετεύσει» από τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής στο μέτωπο της πανδημίας, εκτιμά η Κουμουνδούρου.