ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ

Ο Σωκράτης Φάμελλος είναι Έλληνας χημικός μηχανικός και βουλευτής. Στις εκλογές του 2019 επανεξελέγη βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης. Στις 5 Νοεμβρίου του 2016 ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θέση που διατήρησε έως τις 9 Ιουλίου 2019. Ως αναπληρωτής υπουργός είχε στο χαρτοφυλάκιο του θέματα που σχετίζονται με τα Διεθνή και Ελληνικά Περιβαλλοντικά ζητήματα, τα δάση και τα δασικά οικοσυστήματα, τα ύδατα, τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, τις Προστατευόμενες Περιοχές και το ΕΣΠΑ. Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης και της Γραμματείας. Εξελέγη βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015.Στις 4 Οκτωβρίου του 2015 ορίστηκε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη Φωτεινή Βάκη και τον Χρήστο Μαντά. Γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. . Σπούδασε χημικός μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με ειδίκευση στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό.

Σωκράτης Φάμελλος

Φάμελλος: "Στις εκλογές οι πολίτες θα επιλέξουν κυβέρνηση που θα εξασφαλίζει βελτίωση της ζωής τους"

Για την ανάγκη για μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις και την υπόθεση Γεωργούλη μίλησε, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

Σωκράτης Φάμελλος

Φάμελλος: Παραδέχτηκε η κυβέρνηση των αρίστων τους κινδύνους που δημιούργησε στην υδροδότηση της Αττικής

Συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ για την ασφάλεια του εξωτερικού υδροδοτικού συστήματος της Αττικής.

Ο Σωκράτης Φάμελλος

Φάμελλος για Μητσοτάκη: "Γιατί δεν μεταφέρει τώρα τις μετοχές των ΕΥΔΑΠ κι ΕΥΑΘ στο Δημόσιο;"

Την εξαγγελία του πρωθυπουργού για επιστροφή της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Δημόσιο σχολίασε με ανάρτησή του ο ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σε κίνδυνο η λειτουργία των δασικών υπηρεσιών - Λειτουργικά προβλήματα και ακραία υποστελέχωση

Ερώτηση 47 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι των δασικών υπηρεσιών. "Έλλειψη χρηματοδότησης ακόμα και για την κάλυψη των στοιχειωδών και ελάχιστων απαιτήσεων".

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Μία κυβέρνηση σε αποδρομή δεν δικαιούται να νομοθετεί ρυθμίσεις που θίγουν δημόσια αγαθά όπως το νερό

Η αιχμηρή τοποθέτηση του Σωκράτη Φάμελλου κατά της κυβέρνησης, για τις νομοθετικές ρυθμίσεις "που θίγουν δημόσια αγαθά και την πρόσβαση σε αυτά όπως είναι το νερό".

Σωκράτης Φάμελλος

Φάμελλος: Η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει γιατί η μεγαβατώρα Μητσοτάκη είναι η ​πιο ακριβή στην Ευρώπη

"Πρόχειρη, κοντόφθαλμη και αποσπασματική" χαρακτήρισε την κυβερνητική πολιτική και στον τομέα της ενέργειας ο Σωκράτης Φάμελλος, τονίζοντας ότι η αρνητική πρωτιά της Ελλάδας στην τιμή ρεύματος οφείλεται στην ακρίβεια Μητσοτάκη.

Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Φάμελλος - Πέρκα για ΕΣΕΚ: "Η Ελλάδα χρειάζεται ένα ουσιαστικό και όχι επικοινωνιακό Εθνικό Σχέδιο"

"Παραμένει η πρόσδεση της ηλεκτροπαραγωγής στο φυσικό αέριο" τόνισαν οι τομεάρχες του ΣΥΤΡΙΖΑ μετά την παρουσίαση του νέου Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα.

Σωκράτης Φάμελλος

Φάμελλος: Έχουμε το έχουμε το ακριβότερο ρεύμα και δαπανάμε πολλά σε επιδοτήσεις

Με τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος στο 6ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι η Ελλάδα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη μένει πίσω σε σχέση με την Ευρώπη.

Σωκράτης Φάμελλος

Φάμελλος: Οδοστρωτήρας για το περιβάλλον η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Σε ομιλία του ο Σωκράτης Φάμελλος στην Ολομέλεια για την κύρωση Διεθνών Συμφωνιών του ΥΠΕΝ τόνισε ότι κύκνειο άσμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα είναι η ιδιωτικοποίηση του νερού και των απορριμμάτων.

Σωκράτης Φάμελλος

Φάμελλος: Στην ακριβότερη τιμή ρεύματος η Ελλάδα για 20 συνεχόμενες ημέρες

Εγκληματικές ευθύνες για την ακριβότερη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος στην Ευρώπη καταλογίζει στην κυβέρνηση ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος

Σωκράτης Φάμελλος

Φάμελλος: Για 19η συνεχόμενη ημέρα η Ελλάδα έχει την πιο ακριβή χονδρεμπορική τιμή ρεύματος της Ευρώπης

Επικίνδυνη για τη χώρα, την κοινωνία και την οικονομία χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο Σωκράτης Φάμελλος με αφορμή την αγορά ενέργειας και τις υψηλές τιμές ρεύματος.

Σωκράτης Φάμελλος

Φάμελλος: Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι ανεκτά ούτε αποδεκτά τα υπερκέρδη εις βάρος των πολιτών

Ο Σ. Φάμελλος εξέφρασε αμφιβολίες για το τελικό ποσό που θα φορολογήσει η κυβέρνηση διότι, θέτει ως προϋπόθεση ο τζίρος στον κλάδο διύλισης να είναι τουλάχιστον του 75% επί των ακαθάριστων εσόδων του 2022, κάτι που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για το αν θα πληρώσουν τελικά τα διυλιστήρια.

Φάμελλος: Ιδιωτικοποίηση ύδρευσης - αποχέτευσης με κόστος για τους πολίτες είναι το σχέδιο Μητσοτάκη

Φάμελλος: Ιδιωτικοποίηση ύδρευσης - αποχέτευσης με κόστος για τους πολίτες είναι το σχέδιο Μητσοτάκη

Την άποψη οτι "η περιουσία των ΔΕΥΑ και των Δήμων είναι στο στόχαστρο" εξέφρασε ο Σωκράτης Φάμελλος και τόνισε οτι "οι προοδευτικές δυνάμεις, αλλά πρωτίστως η αυτοδιοίκηση πρέπει να σταματήσουν αυτή τη λαίλαπα ιδιωτικοποιήσεων".

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά το πόρισμα της ΡΑΕ για τα υπερκέρδη στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά το πόρισμα της ΡΑΕ για τα υπερκέρδη στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Απαιτείται διαφάνεια στον υπολογισμό και στη φορολόγηση των υπερκερδών στο ρεύμα , τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές του οποίου ζητούν την κατάθεση στη Βουλή του τελικού πορίσματος της ΡΑΕ για τα υπερκέρδη στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος

Φάμελλος: Ελλάδα, η μόνη χώρα στην Ευρώπη που αυξήθηκε σήμερα η χονδρεμπορική τιμή ρεύματος

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος παραθέτει χάρτη της ΡΑΕ, σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που αυξήθηκε σήμερα η χονδρεμπορική τιμής ρεύματος.

Έργο Ηλεκτρικής διασύνδεσης (φωτό αρχείου)

Πρόταση της Ελλάδας για ηλεκτρική διασύνδεση με Αυστρία-Γερμανία

Την κατασκευή απευθείας ηλεκτρικής διασύνδεσης με τις δύο χώρες επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση, η οποία κατέθεσε σχετική πρόταση. "Δεν είναι εύκολο", είπε ο Κώστας Σκρέκας.

Ηλεκτρική ενέργεια και ακρίβεια

Φάμελλος - Πέρκα: "Τα συνεχόμενα ρεκόρ στο ρεύμα διαψεύδουν τον κ. Μητσοτάκη και φτωχοποιούν την Ελλάδα"

Σε κοινή δήλωση για τα κυβερνητικά ρεκόρ ακρίβειας στο ρεύμα προχώρησαν ο Σωκράτης Φάμελλος, Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η Πέτη Πέρκα, Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μετρητής ηλεκτρικής ενέργειας.

ΣΥΡΙΖΑ: Η Eurostat αποδεικνύει τα ψέματα της κυβέρνησης και την ακραία αισχροκέρδεια στο ρεύμα

Για προσπάθειες της κυβέρνησης "να καλύψει την ακραία αισχροκέρδεια του καρτέλ ενέργειας" κάνουν λόγο οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος και Πέτη Πέρκα.

Ο Σωκράτης Φάμελλος.

Φάμελλος: "Τα ψέματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν μπορούν να κρύψουν ακρίβεια και αισχροκέρδεια"

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ασκεί ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Φάμελλος-Πέρκα: Η κυβέρνηση επιδιώκει να κρύψει τα υπερκέρδη του καρτέλ ενέργειας με επιδοτήσεις από λεφτά των πολιτών

Φάμελλος-Πέρκα: Η κυβέρνηση επιδιώκει να κρύψει τα υπερκέρδη του καρτέλ ενέργειας με επιδοτήσεις από λεφτά των πολιτών

Ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και η αναπληρώτρια τομεάρχης υπογραμμίζουν ότι οι επιδοτήσεις για το ρεύμα "χρηματοδοτούν την ακρίβεια και αποδεικνύουν το αδιέξοδο που δημιούργησε η κυβέρνηση".