ΣΥΡΙΖΑ: Θέλουν εξηγήσεις από το ΕΣΡ και θα τις έχουν στην Θεσμών και Διαφάνειας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης. EUROKINISSI

Τις εξηγήσεις που εδώ και τουλάχιστον 20 ημέρες ψάχνει από το ΕΣΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ευκαιρία να τις πάρει σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Πριν από 20 και πλέον ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του Αλέξη Χαρίτση, είχε αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο με αφορμή την "μονομέρεια στην ενημέρωση και της έλλειψης πρόσβασης του αντιπολιτευτικού λόγου στα ΜΜΕ".

Ηταν η πρώτη επίσημη αντίδραση της Κουμουνδούρου για ένα ζήτημα, αυτό της κάλυψης από τα Μέσα, που στην Αξιωματική Αντιπολίτευση θεωρούν μείζον. Εκτοτε κύλησε πολύ νερό στ' αυλάκι, το σκηνικό στα media, κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε, αλλά απάντηση από το ΕΣΡ ουδέποτε έφθασε στα γραφεία του κόμματος (ή, έστω, στο e-mail).

ADVERTISING

Γι' αυτό και μετά από ώριμη σκέψη στην Κουμουνδούρου αποφάσισαν να ζητήσουν την παρουσία μέλους του ΕΣΡ, κατά προτίμηση του προέδρου στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Αυτή θα λάβει χώρα την Πέμπτη το πρωί στις 10 και το παρών θα δώσει, όπως δημοσιοποίησε η ίδια η Βουλή, ο πρόεδρος του ΕΣΡ Θανάσης Κουτρομάνος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης βέβαια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα θέσουν όλα τα ζητήματα τα οποία έθιγε και η επιστολή Χαρίτση στις 15 Απριλίου.

Εχει επίσης ενδιαφέρον να αναφερθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπείται με ιδιαίτερα έμπειρους κοινοβουλευτικούς στη συγκεκριμένη επιτροπή, "βαριά ονόματα" που θα λέγαμε σε μία πιο ποδοσφαιρική εκδοχή των πραγμάτων. Ξεχωρίζει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενώ υπάρχουν ακόμη ο Γιώργος Κατρούγκαλος, η Σία Αναγνωστοπούλου και ο Βαγγέλης Λάππας.

Ειδικά η παρουσία του Βούτση χαρίζει στον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλο κύρος το οποίο το κόμμα θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί δεόντως.

Ολα αυτά θα συμβούν μόλις μία μέρα μετά την κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για 650 περιφερειακούς ραδιοσταθμούς που αποκλείστηκαν από την κρατική ενίσχυση των συνολικά 20εκ ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Media, Νίκος Βούτσης, Βουλή
SHARE:

24Media Network