Χαλαζωνίτης για Πόθεν Έσχες: Ζητώ συγνώμη εκ μέρους όσων παραμένουμε στον ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζεται σε 3'
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ Dimitris Peristeris / SOOC

Την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από όσους εθίχθησαν από τις πρωτοφανείς δηλώσεις του Θανάση Οικονόμου για το Πόθεν Έσχες Μητσοτάκη εκ μέρους όσων παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ και «αντιστέκονται στην ανθρωποφαγία και τον λαϊκισμό» εξέφρασε ο Δημήτρης Χαλαζωνίτης, μέλος της ΚΕ του κόμματος

Πολιτική αναταραχή έχουν προκαλέσει οι πρωτοφανείς δηλώσεις του Θανάση Οικονόμου, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη, όπου άφηνε αιχμές για στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πως έκαναν τα στραβά μάτια κατά τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι κατηγορίες σε βάρος πρώην στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο διακυβέρνησης Τσίπρα, οι οποίες δεν συνοδεύτηκαν από στοιχεία, έχουν προκαλέσει έντονη δυσφορία και εντός του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανάρτησή του, ο Δημήτρης Χαλαζωνίτης, μέλος «ακόμα» όπως σημειώνει χαρακτηριστικά της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στη λάσπη του κ. Οικονόμου, αναφέρεται στο «αλφαβητάρι» που έμαθε από 15 χρονών, όταν οργανώθηκε στην Αριστερά, παραθέτοντας τα εξής: «δεν ποινικοποιούμε την πολιτική ζωή χωρίς ατράνταχτες αποδείξεις. 2) Δεν συκοφαντούμε επειδή …. εικάζουμε. 3) Δεν κανιβαλίζουμε ΚΑΝΕΝΑ.».

Στη συνέχεια, ο κ. Χαλαζωνίτης ζητά συγνώμη για την «απρέπεια» Οικονόμου και τονίζει: «Θέλω να πιστεύω ότι ο Θανάσης έχει μετανιώσει για την απρέπεια. Αν πάλι όχι αισθάνομαι την ανάγκη εκ μέρους όσων παραμένουμε στο ΣΥΡΙΖΑ και αντιστεκόμαστε στην ανθρωποφαγία και τον λαϊκισμό, να ζητήσω συγγνώμη από όσους εθίχθησαν.»

Τέλος, ο κ. Χαλαζωνίτης υπογράφει ως «Μέλος (ακόμα) της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία» και καταλήγει με τη σημείωση «μέχρι που κάποιος να φάει κι εμένα».

Αναλυτικά η ανάρτησή του κ. Χαλαζωνίτη:

«Κάτι που έμαθα σαν αλφαβητάρι από 15 χρόνων, όταν οργανώθηκα στην Αριστερά. 1) Δεν ποινικοποιούμε την πολιτική ζωή χωρίς ατράνταχτες αποδείξεις. 2) Δεν συκοφαντούμε επειδή …. εικάζουμε. 3) Δεν κανιβαλίζουμε ΚΑΝΕΝΑ. Λυπάμαι που το αυτονόητο πρέπει να το βάλω σε λόγια: δεν υπάρχει περίπτωση οποιοσδήποτε σφος η σφα από τη θέση προέδρου η αντιπροέδρου η μέλους οποιασδήποτε επιτροπής στη Βουλή να συγκάλυψε οτιδήποτε έναντι ευτελούς ρεβεράντζας η αντιτίμου. Γιατί Θανάση με τον Νίκο Βούτση (για να αναφέρω έναν μόνο πρόεδρο Βουλής η επιτροπής) όσο κι αν έχουμε φάει τα πολιτικά μας μουστάκια, πάντα θα υποκλίνομαι στα υπερπολλαπλάσια έντιμα πολιτικά του χιλιόμετρα και στο ότι σε όσα δύσκολα και άγρια αντιμετώπισε ουδέποτε λύγισε. Θέλω να πιστεύω ότι ο Θανάσης έχει μετανιώσει για την απρέπεια. Αν πάλι όχι αισθάνομαι την ανάγκη εκ μέρους όσων παραμένουμε στο ΣΥΡΙΖΑ και αντιστεκόμαστε στην ανθρωποφαγία και τον λαϊκισμό, να ζητήσω συγγνώμη από όσους εθίχθησαν. Και αυτό είναι κάτι άλλο που έμαθα από 15 χρόνων στην Αριστερά.

Δημητρης Χαλαζωνίτης Μέλος (ακόμα) της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία (μέχρι που κάποιος να φάει κι εμένα)»

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα