Τα γυρνάει ο Στουρνάρας: Η τρόικα δεν σκλήρυνε τη στάση της

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο τον σχεδιασμό της νέας τουριστικής περιόδου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ.
(EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο τον σχεδιασμό της νέας τουριστικής περιόδου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ. (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) EUROKINISSI

Ούτε σκληρή ούτε μαλακή η στάση της τρόικας σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τόνισε ότι "και οι προηγούμενες συσκέψεις και αυτές σκοπό είχαν να συντονιστούμε καλύτερα, να συντονίσει ο Πρωθυπουργός την κυβέρνηση ενόψει της καθόδου της Τρόικας".

Ερωτηθείς αν η τρόικα έχει σκληρύνει τη στάση της και δεν δέχεται τα ισοδύναμα για ΦΠΑ και εστίαση, ο υπουργός απάντησε: "Όχι, δεν σκλήρυνε η στάση. Η στάση είναι η ίδια από την αρχή. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ούτε σκληρή ούτε μαλακή. Εμείς έχουμε επιχειρήματα, στέλνουμε ό,τι πρέπει να στείλουμε και θα έρθουν τις επόμενες μέρες".

Στην ερώτηση αν δεν δέχονται τα ισοδύναμα, ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε: "Όχι, όχι δεν είπα ότι δεν τα δέχονται. Υπάρχουν ισοδύναμα και ισοδύναμα".

Αναφορικά με το αν θα ζητηθεί από τους εκπροσώπους των δανειστών και η υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα για το δάνειο, ο υπουργός είπε ότι δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα.

Τέλος, ερωτηθείς σε σχέση με το δημοσιονομικό κενό του 2014 ποια θα είναι τα μέτρα 1,2 δισ. που θα προταθούν, ο κ. Στουρνάρας απάντησε λακωνικά: "Ε, θα τα δείτε. Γεια σας".

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Αντώνης Σαμαράς συγκάλεσε μίνι υπουργικό συμβούλιο με στόχο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό ενόψει της έλευσης της τρόικας, όπως επιβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομικών.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Στουρνάρας, Τρόικα
SHARE:

24Media Network