Τα κάλαντα στο Δ. Κουτσούμπα είπαν οι Βρακοφόροι Κρήτης και οι Πόντιοι Περάματος

Τα κάλαντα στο Δ. Κουτσούμπα είπαν οι Βρακοφόροι Κρήτης και οι Πόντιοι Περάματος

Στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό υποδέχτηκε βρακοφόρους Κρήτης και τους Πόντιους Περάματος ο γγ του ΚΚΕ, που άκουσε τα κάλαντα και παρακολούθησε παραδοσιακούς χορούς (pics+vids)

Τα κάλαντα είπαν το πρωί της Πέμπτης στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης και η Ένωση Ποντίων Περάματος.

Ήχοι κρητικής λίρας αντήχησαν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, καθώς ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης έψαλε τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα.

 

Οι «μαντινάδες» αναμενόμενες, αν και την έκπληξη έκανε ο Δ. Κουτσούμπας με τη μαντινάδα του: «Στα χρόνια μας τα 100 μένουμε πάντα νέοι, γιατί είναι το δίκιο του λαού που πάντα μας εμπνέει»! Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης, πρόεδρος του Ομίλου, αφιέρωσε τις μαντινάδες: «Το Κάπα Κάπα έκλεισε ολόκληρο αιώνα, μια μέρα δεν επέρασε χωρίς δουλειά και αγώνα» και «Χρόνια 100 το ΚΚΕ τα έχει φέρει τούμπα και συνεχίζει ακάθεκτο με πρώτο τον Κουτσούμπα».

Ανταποδίδοντας τις ευχές τους για χρόνια πολλά και καλή χρονιά, ο Δ. Κουτσούμπας δήλωσε ακόμα: «Να περάσουμε Καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, να υποδεχτούμε το νέο χρόνο, γιατί όπως είπατε οι καταστάσεις είναι δύσκολες για το λαό μας και για τον κρητικό λαό, αλλά και για το σύνολο της πατρίδας μας, για όλες τις περιοχές».

 

Ο Όμιλος Βρακοφόρων χόρεψε παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης και πρόσφερε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εκδόσεις Κρητικών συγγραφέων, έργο της κρητικής μυθολογίας, όπως και το θυρεό του ομίλου.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τους προσέφερε έκδοση ποιήματος του Λόρκα και το λεύκωμα με πίνακες του Βαρλάμου από τα αγριολούλουδα της Ελλάδας, όπως και άλλες εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».

Πηγή: 902.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα