Τα 'μαζεύει' η Αναγνωστοπούλου: Παραποιήθηκαν οι δηλώσεις μου για την απαλλαγή από τα θρησκευτικά

Στιγμιότυπα από τις εισόδους των υπουργών και υφυπουργών,για την πρώτη συνεδρίαση υπο την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη τσίπρα, του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπα από τις εισόδους των υπουργών και υφυπουργών,για την πρώτη συνεδρίαση υπο την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη τσίπρα, του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Για παραποίηση των λεγομένων της έκανε λόγο η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, αναφερόμενη στον "πόλεμο" που έχει ξεσπάσει μεταξύ αρχιεπισκόπου και της ίδιας, σχετικά με την απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών

Δεν μπορεί να μιλήσει κανένας σε αυτή τη χώρα, να πει μια κουβέντα, παραποιείται εντελώς, υποστήριξε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, αναφερόμενη στον "πόλεμο" που έχει ξεσπάσει μεταξύ αρχιεπισκόπου και της ίδιας, σχετικά με την απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών σε όσους μαθητές το επιθυμούν.

"Ότι έχω δηλώσει, ήταν απάντηση σ' έναν ακροατή του ραδιοφώνου Κόκκινου, που συζητούσαμε για άλλο θέμα, για την παιδεία αλλά για άλλο θέμα, διαμαρτυρία, και απάντησα σε αυτό. Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο" είπε χαρακτηριστικά η κ. Αναγνωστοπούλου ερωτηθείσα σχετικά στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

"Ότι είναι να κάνουμε θα το κάνουμε. Αυτή τη στιγμή το υπουργείο έχει προβλήματα, για τα οποία ο υπουργός τρέχει και δε φτάνει, τα κενά, και αυτό ήταν όλη μας η προσπάθεια και η αγωνία" πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος είχε απαντήσει με καυστικό τρόπο στις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου που αφορούσαν σε απλοποίηση της διαδικασίας απαλλαγής από τη διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία.

Ο κ. Ιερώνυμος αμφισβήτησε ότι η κ. Αναγνωστοπούλου έχει τέτοια αρμοδιότητα και σημείωσε ότι αρμόδιο είναι το Σύνταγμα.

"Δεν είναι του υπουργείου, κάποια κυρία η οποία έχει κάποιες ιδέες, της ήρθε στο μυαλό της, αρμοδιότητες παίρνει κανείς μόνος του. Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα, πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και του άλλου. Το Σύνταγμα λοιπόν κανονίζει ποια είναι η πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική παιδεία, ελληνοχριστιανική. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει", ήταν τα λόγια του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οργή Ιερώνυμου για την απαλλαγή απ' τα θρησκευτικά χωρίς έγγραφο. 'Η παιδεία μας είναι ελληνοχριστιανική'

Σία Αναγνωστοπούλου: Απαλλαγή από τα θρησκευτικά χωρίς δημόσιο έγγραφο

SHARE:

24Media Network