Τα συστήματα SPIKE στο επίκεντρο του ΚΥΣΕΑ

Τα συστήματα SPIKE στο επίκεντρο του ΚΥΣΕΑ
Τελική γραμμή άμυνας του Μαξίμου η ύπαρξη δικτύου αγνώστου ταυτότητας στο εσωτερικό της ΕΥΠ που έκανε παρακολουθήσεις Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Κ. Μητσοτάκη για την προμήθεια των συστημάτων SPIKE με συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Στη διάρκεια της συνεδρίασης κύριο θέμα συζήτησης ήταν η πορεία υλοποίησης του εξοπλιστικού προγράμματος της χώρας στο πλαίσιο του οποίου επίκειται η ολοκλήρωση της διαδικασίας προμήθειας των συστημάτων SPIKE με την υπογραφή των συμβάσεων, στις οποίες προβλέπεται αυξημένη συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Πρόκειται ειδικότερα για τα ισραηλινής κατασκευής πυραυλικά συστήματα Spike NLOS, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο από τα επιθετικά ελικόπτερα τύπου Apache της Αεροπορίας Στρατού όσο και από τις κανονιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού . Τα κατευθυνόμενα βλήματα έχουν εμβέλεια έως και 50 χλμ όταν εκτοξεύονται απο ελικόπτερο και έως και 32 χλμ όταν εκτοξεύονται από χερσαίες ή ναυτικές πλατφόρμες.

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 250 εκ ευρώ. Τα πρώτα οκτώ συστήματα SPIKE NLOS και SPIKE ER2 θα τα πάρει το Πολεμικό Ναυτικό και συγκεκριμένα θα εξοπλίσουν τις τέσσερις Κανονιοφόρους τύπου «ΜΑΧΗΤΗΣ» και τέσσερα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου MARK V .

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα