Τα ξένα ΜΜΕ για τη σύνθεση της κυβέρνησης Τσίπρα

Τα ξένα ΜΜΕ για τη σύνθεση της κυβέρνησης Τσίπρα

Ο διορισμός της νέας κυβέρνησης της Ελλάδος και οι πολιτικές εξελίξεις μονοπωλούν το ενδιαφέρον των ξένων μέσων ενημέρωσης.

Η εκλογή της νέας Ελληνικής κυβέρνησης εκτός από το ενδιαφέρων των μέσων ενημέρωσης του εσωτερικού μονοπώλησε και αυτό των μέσων του εξωτερικού που κάνουν εκτενή αναφορά στις εξελίξεις στην ελληνική πολιτική σκηνή.

“Ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχηματίζει κυβέρνηση” είναι ο τίτλος της ηλεκτρονικής έκδοσης του BBC, που αναφέρει μερικούς από τους νέους υπουργούς όπως τον υπουργό Οικονομικών ο Γιάνη Βαρουφάκη, και τον υπουργός Άμυνας τον κυβερνητικό εταίρο, Πάνο Καμμένο.

 

Το CNN στην ιστοσελίδα του αναφέρεται στη σημασία της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, “Τι σημαίνει η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα;”

 

Ενώ το πρακτορείο REUTERS γράφει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προχώρησε στον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, βάζει φρένο στην πώληση του λιμανιού του Πειραιά και επιμένει πως θα προχωρήσει στην υλοποίηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων.

 

Οι FINANCIAL TIMES με δημοσίευμά τους αναφέρονται στην επιλογή του νέου υπουργού Οικονομικών “Ο Γιάνης Βαρουφάκης ορκίστηκε νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας”, ενώ αναφέρει πως “Οι Έλληνες στις νέες κυρώσεις που σχεδιάζει να επιβάλλει η ΕΕ στην Ρωσία. Φόβοι πως η Αθήνα αναζητεί στενότερους δεσμούς με την Μόσχα”.

Το AL JAZEERA αναφέρεται στην απόφαση της νέας κυβέρνησης να βάλει φρένο στην πώληση του λιμανιού του Πειραιά. “Φρένο στην πώληση του λιμανιού του Πειραιά βάζει η νέα κυβέρνηση”

 

Σε δημοσίευμα της η THE WALL STREET JOURNAL αναφέρεται στον νέο υπουργό οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τις κριτικές που έχει δεχθεί με τον τίτλο, “Ένας μεγάλος επικριτής της λιτότητας και των προγραμμάτων οικονομικής βοήθειας, ορκίστηκε νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδα”.

 

Ο τίτλος της LE FIGARO, στο σχετικό άρθρο για τις εξελίξεις στη χώρα είναι “Ελλάδα, μία κυβέρνηση έτοιμη για μάχη με τις Βρυξέλλες”.

 

Ενώ, η LIBERATION αναφέρεται σε “Μία κυβέρνηση έτοιμη για την καταπολέμηση του χρέους”.

 

Η Γερμανική DIE WELT αναφέρεται στο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα με τίτλο “Ο Τσίπρας τάσσεται κατά των κυρώσεων στη Ρωσία”.

 

Παράλληλα, η DIE ZEIT αναφέρεται στην απόσταση που κράτησε η κυβέρνηση Τσίπρα στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας με τον τίτλο “Αποστάσεις για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις στη Ρωσία κράτησε χθες ο Τσίπρας”.

Η BILD, με άρθρο της αναφέρει πως “Μαζί μπορούμε να σταματήσουμε την Μέρκελ” και δημοσιεύει φωτογραφία των Τσίπρα-Καμμένου.

Η ιταλική LA STAMPA δημοσιεύει άρθρο έ τίτλο “Η κόκκινη γραμμή της Μέρκελ για την διαπραγμάτευση” και αναφέρεται στην επικείμενη επίσκεψη στις Βρυξέλλες.

 

Η La Repubblica στην ηλεκτρονική έκδοσή της δημοσιεύει άρθρο για τη νέα ελληνική κυβέρνηση με τίτλο “Ο Τσίπρας παρουσιάζει τη νέα κυβέρνηση, τρεις υπουργοί υπέρ του ευρώ και ο Καμμένος υπουργός Άμυνας”.

Η DEUTSCHE WELLE με άρθρο της αναφέρεται στην επικείμενη συνεργασία της Ευρώπης με τη νέα κυβέρνηση. “Πως θα συνεργαστούν η Ε.Ε και ο Τσίπρας;”, είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα