Καυγάς για το ποιος θέλει τις ψήφους των Σπαρτιατών

Διαβάζεται σε 5'
Σπαρτιάτες
Σπαρτιάτες INTIME

Ο Π. Μαρινάκης κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι “ψαρεύει σε θολά νερά”, ενώ υπερασπίστηκε τον Γ. Αυτιά για το “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια” και τη Μελέτη για τη συνέντευξη Κασιδιάρη.

Μετά το “μπλόκο” του Αρείου Πάγου στη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές, η προεκλογική αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζεται με αλληλοκατηγορίες για το ποιος θέλει τελικά τους ψηφοφόρους του ακροδεξιού κόμματος.

Με αφορμή και τις δηλώσεις του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κασσελάκη, πως οι ψήφοι των Σπαρτιατών είναι “ευπρόσδεκτες”, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, εξαπέλυσε νέα επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Απαντώντας στην κατηγορία της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλας Κεχαγιά, πως είναι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη που θέλει να αλιεύσει ψήφους από την Ακροδεξιά με την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη για παράδειγμα, ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε:

“Καταλαβαίνω τη δύσκολη θέση που έχει έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη η εκπρόσωπος να κάνει το μαύρο άσπρο, αλλά είναι τόσο πολλά τα δεδομένα, τόσο συντριπτικά, τόσο δύσκολη είναι η πραγματικότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ και η στάση του στο όλο αυτό θέμα, που νομίζω ότι μπορεί να τετραγωνιστεί νωρίτερα ο κύκλος παρά να πιστέψει κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεράνω υποψίας”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι “δεν έβρισκαν αίθουσα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής επί 4,5 χρόνια και ήρθαν να παραστήσουν τους δημοκράτες έξω από το δικαστήριο. Δεν ψήφισαν τροπολογίες πριν τις βουλευτικές, που φάνηκαν κάτι παραπάνω από εύστοχος με βάση τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Δεν κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ υπόμνημα στις βουλευτικές του 2023, ούτε στις ευρωεκλογές του 2024”.

Υποστήριξε επομένως ότι: “Είναι πάρα πολλά αυτά για να είναι συμπτώσεις. Δεν είναι συμπτώσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας παρελθόν από την πλατεία, ψαρεύει σε θολά νερά”.

Ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε επίσης ότι αντιθέτως η κυβέρνηση της ΝΔ ανέλαβε ξεκάθαρη δράση κατά των Σπαρτιατών. “Είναι μία στάση που δε ζυγίζει πολιτικό όφελος και κόστος. Η ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση δεν κάνει εκπτώσεις, δεν κρύβεται πίσω από προθεσμίες, δεν έχει καμία σχέση έμμεση ή άμεση, ούτε επιθυμεί καμία τέτοια ψήφο. Όλο αυτό το δήθεν δημοκρατικό παρελθόν τους γκρεμίστηκε με τη στάση τους στο θέμα”.

Στην ευθεία ερώτηση εάν η ΝΔ θέλει τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών, ο κ. Μαρινάκης απάντησε: “Όχι, απλό όχι” και πρόσθεσε: “Οι πράξεις δείχνουν εάν τα λόγια είναι αληθινά, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες και η κατάθεση υπομνημάτων”.

Το Μαξίμου ξεπλένει Αυτιά, Μελέτη, Μπελέρη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως υπερασπίστηκε τους υποψηφίους ευρωβουλευτές της ΝΔ, Γιώργο Αυτιά και Ελεονώρα Μελέτη, για το “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια” και την παλιότερη συνέντευξη Κασιδιάρη, αντίστοιχα. Ενώ υποστήριξε ότι ο Φρέντη Μπελέρη δεν είναι ακροδεξιός.

“Προς να το περίμενε ότι η δήθεν κακιά δεξιά της ΝΔ ανέλαβε αυτές τις πρωτοβουλίες και το κόμμα που δηλώνει μεγάλη προοδευτική παράταξη κρύφτηκε πίσω από την προθεσμία για να ψαρέψει ψήφους. Αυτή δεν είναι η άποψη μας. Είναι η πραγματικότητα”, υποστήριξε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε:

“Για να αντιμετωπίσει αυτή την πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αστείους συμψηφισμούς. Το γεγονός ότι κάποιοι στη Χούντα χρησιμοποίησαν ιερές έννοιες, δεν σημαίνει ότι αυτές οι έννοιες παύουν να είναι ιερές. Δε φταίει η πατρίδα, η θρησκεία και η οικογένεια που κάποιοι έκαναν κατάχρηση των ιερών αυτών λέξεων, που στο κάτω κάτω και ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης χρησιμοποίησε σε ανάρτηση του”.

Ως προς την κ. Μελέτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι: “Δεν υπάρχει οποιαδήποτε υπόνοια ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την Ακροδεξιά, τη Χρυσή Αυγή και τον Κασιδιάρη. Ήταν μία εκπομπή στο παρελθόν, κατά την οποία παρουσιάστηκε ένα θέμα. Έκτοτε μεσολάβησαν πολλά και η κ. Μελέτη επέλεξε να είναι υποψήφια με ένα κόμμα που στην πράξη πολέμησε τις πρακτικές αυτού του χώρου. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι η κ. Μελέτη ανήκει στο χώρο της ακροδεξιάς”.

Ο κ. Μαρινάκης τέλος όσον αφορά στο Φρέντη Μπελέρη υποστήριξε ότι: “Είναι λυπηρό κόμματα στη χώρα μας, μόνο και μόνο για να αποδομήσουν έναν υποψήφιο, να υιοθετούν τη ρητορική ακραίων στοιχείων άλλης χώρας. Αυτά τα έχουμε ακούσει από ανθρώπους που θέλουν να πολεμήσουν τον Μπελέρη στην Αλβανία.

Νέος καυγάς με αφορμή δηλώσεις Θεοδωρικάκου

Εν τω μεταξύ πάντως ξεκίνησε νέα αντιπαράθεση με αφορμή δηλώσεις του πρώην υπουργού, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος ερωτηθείς σε συνέντευξη του στα Παραπολιτικά FM, εάν η ΝΔ θέλει και τις ψήφους των Σπαρτιατών, απάντησε πως “θέλουμε όλες τις ψήφους, καθώς δεν διαχωρίζουμε τους ανθρώπους, όπως κι αν αυτοπροσδιορίζονται.”

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές ο κ. Μαρινάκης απέφυγε να απαντήσει ευθέως, επικαλούμενος εκ νέου τα γεγονότα της νομοθετικής ρύθμισης και της κατάθεσης υπομνημάτων, στη λογική ότι οι πράξεις και όχι τα λόγια αποδεικνύουν τη στάση κάθε κόμματος.

Εν τω μεταξύ πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης επικαλέστηκε τις δηλώσεις Θεοδωρικάκου για να αντεπιτεθεί στην κυβέρνηση. Ενώ η κ. Κεχαγιά κατηγόρησε τον κ. Μαρινάκη ότι: “Είτε απέφυγε είτε δεν ήθελε να απαντήσει αναφορικά με το εάν η ΝΔ επιθυμεί τις ψήφους των Σπαρτιατών ή άλλων ακροδεξιών σχημάτων” και υποστήριξε πως: “Προφανώς τον κάλυψαν οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ κ. Τάκη Θεοδωρικάκου που επί της ουσίας απηύθυνε προσκλητήριο στους ψηφοφόρους της ακροδεξιάς.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα