Τάσεις MRB: Προβάδισμα ΝΔ. Μειώνει τη διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ

Τάσεις MRB: Προβάδισμα ΝΔ. Μειώνει τη διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ
Κάλπη σε εκλογές eurokinissi

Πρώτο πρόβλημα των Ελλήνων παραμένει σταθερά η ανεργία σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση της MRB - Πρώτο κόμμα η ΝΔ αλλά με ψαλιδισμένη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την ίδια μέτρηση του περασμένου Ιουνίου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τάσεις της MRB. Η συγκεκριμένη μέτρηση αποτελείται από την πανελλαδική έρευνα σε 2000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου, με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face) και καταγράφει τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας (χρόνος διεξαγωγής 28 Νοεμβρίου με 6 Δεκεμβρίου 2018).

Στην πρόθεση ψήφου και στα στοιχεία που καταγράφηκαν στις τάσεις της MRB, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 31,3% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,3%. Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής 6,8%, Χρυσή Αυγή 6,8%, ΚΚΕ 6%, Ένωση Κεντρώων 2,3%, Ποτάμι 1,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 1,4%, Ελληνική Λύση 1,3% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

Ωστόσο η διαφορά παρουσιάζεται ελαφρώς μειωμένη σχέση με τον Ιούνιο του 2018.

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 53,8% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23,4%.

Στο ερώτημα «ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου», η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,7% έναντι 21,8% του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα απαντά το 33,9%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 24,8% των ερωτηθέντων και ο αρχηγός της ΝΔ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 32,9%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 36,6%.

Στην ερώτηση για τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας, πρώτο πρόβλημα σταθερά παραμένει η ανεργία.


Ερωτηθέντες για την πορεία της χώρας, οι πολίτες δηλώνουν απαισιόδοξοι σε ποσοστό 82,1%.

Αρνητικά αξιολογούν οι πολίτες τη συμφωνία των Πρεσπών:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα