Τασούλας: Η κυβέρνηση δεν κάνει μόνο δικά της λάθη, επαναλαμβάνει και τα δικά μας

Τασούλας: Η κυβέρνηση δεν κάνει μόνο δικά της λάθη, επαναλαμβάνει και τα δικά μας
O βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τασούλας Eurokinissi

Στις σχέσεις εκκλησίας-κράτους, τις προσλήψεις στο Δημόσιο και στο ζήτημα των αναδρομικών, αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, στον News 24/7 στους 88,6.

Για άλλη μία προσπάθεια εκκλησίας και πολιτείας να λύσουν, συναινετικά και με νόμους αυτή τη φορά, το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας  για το οποίο “βρίσκονται είτε σε συζήτηση είτε σε σύγκρουση”, έκανε λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τασούλας, μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Σκληρό Ροκ χ 2” με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο και την Έλλη Τριανταφύλλου, προσθέτοντας ότι η προσπάθεια αυτή είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τασούλας, από πλευράς κυβέρνησης γίνεται διαφήμιση για μία ιστορική συμφωνία, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για “πρόθεση για συμφωνία”, ενώ έκανε λόγο και για “καημό του Τσίπρα” εν όψει εκλογών,  να πείσει τους αριστερούς ψηφοφόρους ότι διευθετεί το θέμα.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών, ο κ. Τασούλας τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της μισθοδοσίας από το ελληνικό δημόσιο επί του παρόντος, προσθέτοντας χαρακτηριστικά “εάν αργότερα μπορούσαμε να ανοιξουμε τα φτερά της εκκλησίας για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα, να το κάνουμε” και αναφέρθηκε σε συστήματα που ισχύουν στο εξωτερικό.

“Η κυβέρνηση δεν κάνει μόνο δικά της λάθη, αλλά επαναλαμβάνει και τα δικά μας”, ανέφερε για τις προσλήψεις των δημοσίων υπαλλήλων, προσθέτοντας πως εάν δεν προσλάβουν κόσμο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, το δημόσιο δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, όπως γινόταν στο παρελθόν.

“Προτιμώ τις 1500 προσλήψεις που προτείνει η ΝΔ με το 1 προς 5 παρά τις 8000 προσλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα γίνω συμπαθητικός σε βάρος της οικονομίας της χώρας” είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε και στο ζήτημα των αναδρομικών, λέγοντας πως “ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφωνία όταν δώσαμε το πρώτο 50%, όχι εμείς τώρα”, ενώ για το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης υπογράμμισε πως μπορεί να υπάρξει ένα πλαίσιο συνεννοησης στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, της ασυλίας τους και των μελών στις ανεξάρτητες αρχές, λέγοντας πως σε σχέση με άλλα θέματα η συμφωνία θα είναι ‘αναιμική”. “Είναι κρίμα να χαραμίσουμε μια συνταγματική αναθεώρηση για μια αναιμική συμφωνία”, τόνισε και επανέλαβε την πρόταση Μητσοτάκη για να κριθούν αναθεωρητέα όλα τα αρθρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα