Τατσόπουλος: Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες της 17 Νοέμβρη. Τη διαγραφή του ζητά η Ν.Δ

Τατσόπουλος: Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες της 17 Νοέμβρη. Τη διαγραφή του ζητά η Ν.Δ
EUROKINISSI

Αντιδράσεις από τη ΝΔ μετά τις δηλώσεις Τατσόπουλου για την 17 Νοέμβρη και τη διαφυγή Χριστόδουλου Ξηρού (Vid)

Για τη φυγή Χριστόδουλου Ξηρού, τη σύλληψη Σακκά και την ελληνική προεδρία μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

"Δε βρίσκονται στη φυλακή για τις ιδέες τους. Βρίσκονται στη φυλακή επειδή σκότωσαν 23 ανθρώπους πισώπλατα. Μπήκαν στη φυλακή ως δολοφόνοι και όχι ως επαναστάτες", είπε χαρακτηριστικά. Προχώρησε μάλιστα στη δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ.

"Κάποιοι ξέραν πλευρές του Γιωτόπουλου. Κάποιοι του ΣΥΡΙΖΑ είπαν ότι τους ξέραν σαν φοιτητές. Βλέπουμε ένα σύστημα να μη λειτουργεί σωστά και να αποδρά ένας τέτοιος κρατούμενος σαν τον Χρ. Ξηρό. Η Πολιτεία απαντά με σύλληψη του Σακκά που αθωώθηκε μετά, ενώ ετοιμάζουν λευκά κελιά. Υπάρχουν άνθρωποι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι μπορεί να βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες αυτών των ανθρώπων της 17 Νοέμβρη, είναι η μειοψηφία.

Είναι μια περιθωριακή αντίληψη αυτή, δεν εκφράζει την πλειοψηφία. Υπάρχουν και άλλοι μέσα στη ΝΔ που θέλουν να πάμε να απελευθερώσουμε την Πόλη, όπως υποστήριζε παλαιότερα το λεγόμενο "Δίκτυο 21" της Νέας Δημοκρατίας".

Στη συνέχεια, σχολίασε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, να μην μετέχει στις σημερινές εκδηλώσεις για την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας. Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε την απουσία του ΣΥΡΙΖΑ, "πολιτική απόφαση" και επισήμανε πως "αφού οι Ευρωπαίοι δεν μας σεβάστηκαν και εμείς δεν συμμετέχουμε σε φιέστες", με αφορμή την άρνηση του κ. Ρομπάι να επισκεφτεί τον Αλέξη Τσίπρα κατά την πρώτη του επίσκεψη στη χώρα μας πριν σχεδόν ενάμιση χρόνο.

Παράλληλα, ο κ. Τατσόπουλος, αναφέρθηκε και στα αυστηρά μέτρα προστασίας που πήρε η Αστυνομία  για τις σημερινές εκδηλώσεις χαρακτηρίζοντας την Αθήνα, ως πόλη "καρτ ποστάλ".

Πάντως, ο ίδιος με διευκρινιστική του δήλωση που κοινοποιήθηκε με non paper αναφέρει, κάνοντας σκληρή κριτική στη ΝΔ και τη "μονταζιέρα" της:

Διευκρινιστική δήλωση Πέτρου Τατσόπουλου

"Κατανοώ την πρεμούρα της Νέας Δημοκρατίας να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία -όπως και με τους παγετώνες, εικάζω ή με την τρύπα του όζοντος- κόβοντας και ράβοντας, εν προκειμένω, μια δήλωσή μου για περιθωριακές ασήμαντες απόψεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και για ανάλογα περιθωριακές ασήμαντες απόψεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία (αλλά τις δεύτερες, στο μοντάζ της Συγγρού, τις έφαγε το σκοτάδι). Ας μην κουράζονται. Συνηθισμένα τα βουνά από τις... λάσπες".

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τατσόπουλος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επιβεβαίωσε το κυβερνών κόμμα, λέγοντας επί λέξει: "Υπάρχουν άνθρωποι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπορεί να βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες αυτών των ανθρώπων (17Ν)".

Η ΝΔ τονίζει ότι μετά τη δημόσια παραδοχή του βουλευτή του, ο κ. Τσίπρας αν δεν διαγράψει απόψε κιόλας τους κατά ομολογία Τατσόπουλου "συμπαθούντες" των τρομοκρατικών ιδεών της 17Ν, σημαίνει ότι ταυτίζεται με τις απόψεις τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τατσόπουλος για 17 Νοέμβρη

SHARE: