Τέσσερις νέους υποψήφιους ευρωβουλευτές ανακοίνωσε η ΝΔ

Η μειονοτική Χιουμεϊρά Αμέτ Ογλου, ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Δημήτρης Καιρίδης, η πρώην αντιπρόεδρος της επιτροπής Κεφαλαιογοράς, Βασιλική Λαζαράκου, και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών, Αφροδίτη Μπλέτα

Η μειονοτική Χιουμεϊρά Αμέτ Ογλου, ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Δημήτρης Καιρίδης, η πρώην αντιπρόεδρος της επιτροπής Κεφαλαιογοράς, Βασιλική Λαζαράκου, και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών, Αφροδίτη Μπλέτα, θα είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές.

Τέσσερις νέους υποψήφιος ευρωβουλευτές, που δεν έχουν ποτέ ξανά διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών, ανακοινώνει σήμερα η Νέα Δημοκρατία.

Πρόκειται για την χειρουργό γυναικολόγο Χιουμεϊρά Αμετ Ογλού που θα είναι και η εκπρόσωπος της μειονότητας στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, τον γνωστό καθηγητή διεθνούς πολιτικής και συνεργάτη του Ιδρύματος Κ.Καραμανλής Δημήτρη Καιρίδη, την δικηγόρο και πρώην Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου, και την επίσης δικηγόρο και Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών Αφροδίτη Μπλέτα.

Με τους τέσσερις νέους υποψηφίους ευρωβουλευτές συμπληρώνονται 39 από τους 42 του ευρωψηφοδελτίου και απομένουν πλέον τρεις οι οποίοι θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, εκ των οποίων λόγω ποσόστωσης ένας πρέπει να είναι άνδρας και δύο γυναίκες.

Χιουμεϊρά Αμέτ Ογλού, Χειρουργός γυναικολόγος

Χιουμεϊρά Αμέτ Ογλού, Χειρουργός γυναικολόγος
Χιουμεϊρά Αμέτ Ογλού, Χειρουργός γυναικολόγος

Γεννήθηκε στην Ξάνθη, όπου και ολοκλήρωσε τη μέση εκπαίδευση. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα. Εργάστηκε στα νοσοκομεία Ξάνθης και Καβάλας. Από το 2014 είναι Ειδική Μαιευτήρας-Γυναικολόγος-

“Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές. Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμά του, αναλαμβάνοντας την τιμή και την ευθύνη της εκπροσώπησης όλων των μουσουλμάνων κατοίκων της Θράκης και ιδιαιτέρως των γυναικών της μειονότητας. Καθημερινά όλοι μας οφείλουμε να δίνουμε τον αγώνα για την εξάλειψη των ανισοτήτων ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες και τη στήριξη της οικογένειας. Οι ευρωπαϊκές πολιτικές προτεραιότητες πρέπει να ενσωματώνουν και τη διάσταση του φύλου για την πρόοδο, την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. Σε μια περίοδο που ενισχύεται διαρκώς ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός και η μισαλλοδοξία, το υπόδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων στην ελληνική Θράκη, πρέπει να διαφυλαχθεί, να ενισχυθεί και να αποτελέσει το πρότυπο πολιτικών, που θα προωθούν την συμβίωση και την αλληλοκατανόηση μεταξύ όλων των πολιτών της Ε.Ε. ανεξαρτήτως, φύλου ή θρησκευτικών πεποιθήσεων” δήλωσε η κ.Ογλού.

Δημήτρης Καιρίδης, καθηγητής πανεπιστημίου

Δημήτρης Καιρίδης, καθηγητής πανεπιστημίου
Δημήτρης Καιρίδης, καθηγητής πανεπιστημίου

Γεννήθηκε στην Καβάλα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι γέννημα-θρέμμα της Μακεδονίας, με πατέρα πρόσφυγα από τον Πόντο. Σπούδασα νομικά στο Αριστοτέλειο και διεθνείς σχέσεις στο Fletcher School, στο πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης. Δίδαξε διεθνή πολιτική στο Harvard, στο Tufts, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και, τώρα, διδάσκει διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική στο Πάντειο. Έχει δουλέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στην εκπαίδευση και τη διαχείριση προγραμμάτων και οργανισμών, ως εμπειρογνώμονας και ως επιστημονικός σύμβουλος σε κυβερνήσεις και ιδρύματα. Υπήρξε καθηγητής στην Έδρα Καραμανλή στο Fletcher School και σήμερα είναι επιστημονικός υπεύθυνος στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής». Από το 2002, διευθύνει τη «Θερινή Ακαδημία της Ολυμπίας». Το 2009, ίδρυσε τo δίκτυο προβληματισμού και δράσης «Navarino Network» στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία χρόνια είναι συνεργάτης της τηλεόρασης του Action 24 και αρθρογραφεί στο διαδίκτυο.

Πιστεύω ότι στο χέρι μας είναι να βγάλουμε την Ελλάδα από την παρακμή και την Ευρώπη από την κρίση. Γι’ αυτό συμμετέχω στη μάχη των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου” δήλωσε ο κ.Καιρίδης.

Βασιλική Λαζαράκου, Δικηγόρος, πρώην Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Βασιλική Λαζαράκου, Δικηγόρος, πρώην Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Βασιλική Λαζαράκου, Δικηγόρος, πρώην Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει καταγωγή από τη Μάνη Λακωνίας. Μετά το πτυχίο της Νομικής Σχολής Αθηνών, συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (New York University) απ’ όπου έλαβε πρώτα το Μεταπτυχιακό της και το διδακτορικό της (JSD). Το θέμα της διδακτορικής διατριβής ήταν Συγκριτική Επισκόπηση των Ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα. Είναι δικηγόρος Αθηνών (παρ’ Αρείω Πάγω) και Νέας Υόρκης, Η.Π.Α., Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, πρώην Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ιδρυτής Εταίρος της δικηγορικής εταιρείας L & L. Από το Σεπτέμβριο 2012 έως το τέλος του 2015, υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος Α’ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Ε.Κ.) ενώ διετέλεσε και επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας του Συμβουλίου για την πιο σημαντική νομοθεσία της Κεφαλαιαγοράς. Το 2014, ορίστηκε επικεφαλής του Συμβουλίου για το σχέδιο Κανονισμού για τα Ευρωπαϊκά Μακροπρόθεσμα Επενδυτικά Κεφάλαια. Εργάσθηκε ως δικηγόρος για πάνω από 20 χρόνια σε χρηματιστηριακά και τραπεζικά θέματα. Συμμετέχει ως ομιλήτρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια για θέματα χρηματιστηριακού δικαίου και επιπλέον αρθρογραφώ τακτικά στον Τύπο για θέματα κεφαλαιαγοράς.

“Σήμερα μπροστά στην απογοήτευση των πολιτών και την άνοδο του λαϊκισμού, η Ευρώπη καλείται να εμπνεύσει και πάλι τους πολίτες με ένα νέο μοντέλο αλληλεγγύης, κοινωνικής δικαιοσύνης και βιώσιμης ανάπτυξης. Σε μία ιστορική στιγμή για την Ελλάδα μετά από 10 σχεδόν χρόνια κρίσης αποδέχθηκα την τιμητική πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στόχος μου είναι να αποτελέσω μια δυνατή φωνή που θα προασπίζεται τα εθνικά μας συμφέροντα και να συμβάλλω με την εμπειρία μου ώστε η χώρα μας, μέσα από σωστές στρατηγικές, να γίνει πρωτοπόρος στην ανάπτυξη ενός ασφαλούς χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της καινοτομίας και της νέας επιχειρηματικότητας”, δήλωσε η κ.Λαζαράκου.

Αφροδίτη Μπλέτα, Δικηγόρος, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκης Ένωσης Γυναικών

Αφροδίτη Μπλέτα, Δικηγόρος, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκης Ένωσης Γυναικών
Αφροδίτη Μπλέτα, Δικηγόρος, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκης Ένωσης Γυναικών

Είναι απόφοιτη του Pierce College. Σπούδασε Νομικά στη Σορβόννη (Paris I), με ειδίκευση στο Διεθνές, Συγκριτικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Διεθνείς Σχέσεις στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι (Sciences-Po). Εκπαιδεύτηκε στη Διαμεσολάβηση στο CEDR και στις Διαπραγματεύσεις στο Harvard. Ασκεί το λειτούργημα της Δικηγόρου και της Διαμεσολαβήτριας στο Δίκαιο των Επιχειρήσεων, τις Διεθνείς Συμβάσεις και τη Βιομηχανική Ιδιοκτησία. Είναι Πρόεδρος του Ελληνο-Κινεζικού Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (EUW) και μετέχει στη Διαρκή Σύνοδο του ΟΗΕ για τη θέση της Γυναίκας και στις Γυναίκες του ΕΛΚ. Υπήρξε εκλεγμένη Γενική Γραμματέας στο Σύνδεσμο Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς, και εκπρόσωπος της Αθήνας στην Ένωση Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών, καθώς και μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Μιλά άπταιστα Γαλλικά, Αγγλικά και Ιταλικά και συνεννοείται στα Γερμανικά και στα Ισπανικά. Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά.

“Στην κρίσιμη για τη χώρα μας ώρα, όπου οι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται στα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Κέντρα, πιστεύω ότι τόσο οι γνώσεις μου όσο και η εμπειρία μου μπορούν να αποτελέσουν έναν ουσιαστικό παράγοντα δράσης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη που με τη δράση και τις παρεμβάσεις του έδειξε ότι και θέλει και μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας προς το καλύτερο” δήλωσε η κ.Μπλέτα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Ευρωεκλογές
SHARE: