Τετ α τετ Τσίπρα με Arianna Huffington

Τετ α τετ Τσίπρα με Arianna Huffington

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και της Arianna Huffington στα περιθώρια των συζητήσεων στο Νταβός της Ελβετίας. Τι είπαν για την πρόοδο της χώρας εν μέσω διαπραγματεύσεων και σεναρίων για τη συνέχιση της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Διαβάστε την αποκλειστική δήλωση του πρωθυπουργού στην huffingtonpost.gr (Pics)

Θερμή συνάντηση με την Arianna Huffington είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο των συνεδριάσεων του Νταβός.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως η "συνύπαρξη τριών διαφορετικών θεσμών στο ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι εύκολη υπόθεση", μιλώντας με την κ. Huffington, ενώ ανέφερε, μεταξύ άλλων: "οι πολλές διαφωνίες και οι αντιθέσεις μεταξύ των θεσμών να μην αποτελέσουν αφορμή για απαράδεκτες καθυστερήσεις που θα ακυρώσουν τη μεγάλη ευκαιρία για Grecovery".

Tweet του πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση:

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας σε αποκλειστική του δήλωση στην huffingtonpost.gr, ανέφερε αναλυτικά:

"Όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να ανακάμψει. Αρκεί να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη του παρελθόντος. Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το γρηγορότερο δυνατόν. Ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής της επιτυχίας του προγράμματος. Έγκαιρη επιτυχής αξιολόγηση, που θα οδηγήσει γρήγορα σε συμφωνία για το χρέος, θα σημάνει και γρήγορη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, γρήγορη επιστροφή στην ανάπτυξη και πλήρη αλλαγή ψυχολογίας.

Εύχομαι και ελπίζω να μη χάσουμε αυτή την, ίσως τελευταία, ευκαιρία για την Ελλάδα. Οι Ευρωπαίοι εταίροι δείχνουν να το κατανοούν, έχοντας επιπλέον να αντιμετωπίσουν και μια πρωτοφανή προσφυγική κρίση που ξεσπά και αυτή πάνω στη χώρα μου. Ωστόσο, η συνύπαρξη τριών διαφορετικών θεσμών στο ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ιδιαίτερα όταν το ΔΝΤ δε φαίνεται να έχει τις ίδιες προσλαμβάνουσες σε σχέση με τις ευρωπαϊκές ιδιαιτερότητες. Εύχομαι οι πολλές διαφωνίες και οι αντιθέσεις μεταξύ των θεσμών να μην αποτελέσουν αφορμή για απαράδεκτες καθυστερήσεις που θα ακυρώσουν τη μεγάλη ευκαιρία για Grecovery".

Καρέ από τη συνάντηση:

Τετ α τετ Τσίπρα με Arianna Huffington
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νταβός
SHARE:

24Media Network