Θα έδιναν προνόμια αναπηρίας σε παιδόφιλους

Θα έδιναν προνόμια αναπηρίας σε παιδόφιλους

Επιβράβευση σε παιδόφιλους θα έδινε με απόφασή του το υπουργείο Εργασίας. Οργή προκαλεί το γεγονός ότι συμπεριελήφθησαν στη λίστα ατόμων με αναπηρία

Μόνο οργή προκαλεί η απίστευτη απόφαση του υπουργείου Εργασίας να θεωρήσει την παιδοφιλία αναπηρία, κάτι που θα εξασφάλιζε στους παιδόφιλους διάφορα προνόμια.

Η ιστορία ξεκίνησε πριν από δύο μήνες, το Νοέμβριο του 2011, με τη δημοσίευση απόφασης του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη, στο Φύλλο Εφημερίδος της Κυβερνήσεως που θεωρεί τους παιδόφιλους ανάπηρους και έκτοτε προκλήθηκε σάλος στο διαδίκτυο.

ADVERTISING

Στα άτομα με αναπηρία, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας, θα εντάσσονταν άνθρωποι με σεξουαλικές και άλλες διαστροφές, που οδηγούν σε εγκληματικές συμπεριφορές όπως παιδόφιλοι, επιδειξιομανείς, κλεπτομανείς και ηδονοβλεψίες.

Στο επίσημο ΦΕΚ προβλέπονται ως ποσοστά αναπηρίας:

- Φετιχισμός ΠΑ: 20-30%

- Παρενδυτικός φετιχισμός ΠΑ: 20-30%

- Επιδειξιομανία ΠΑ: 20-30%

- Hδονοβλεψία ΠΑ: 20-30%

- Παιδοφιλία ΠΑ: 20-30%

- Σαδομαζοχισμός ΠΑ: 20-30%

Με δεδομένο ότι η απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις αρχές Νοεμβρίου, όσοι είναι παιδόφιλοι μπορούν να τύχουν ευεργετικών διατάξεων, καθώς θεωρούνται άτομα με αναπηρία.

Εκτός από τους παιδόφιλους "ποσοστά αναπηρίας" παίρνουν από τον Νοέμβριο του 2011 και όσοι έχουν παθολογική ενασχόληση με τυχερά παιχνίδια, είναι πυρομανείς, κλεπτομανείς, σαδομαζοχιστές και αλκοολικοί.

Το υπουργείο Εργασίας τρέχει τώρα να μαζέψει την αδιανόητη γκάφα του, που πάγωσε την κοινή γνώμη, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αποφάσισε τη σύσταση νέας Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής, με αντικείμενο την αναπροσαρμογή του κανονισμού, με τον οποίο καθορίζονται τα ποσοστά αναπηρίας, που συνεπάγεται κάθε πάθηση ή βλάβη ή σωματική ή ψυχική ή πνευματική εξασθένηση, αποφάσισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Η απόφαση ελήφθη μετά τη διαπίστωση ότι στον επικαιροποιημένο πίνακα που είχε δημοσιευτεί στο υπ Αρ. 2611, ΦΕΚ στις 8 Νοεμβρίου 2011, είχαν περιληφθεί μεταξύ των ψυχικώς πασχόντων, κατηγορίες ατόμων όπως παιδόφιλοι, επιδειξιομανείς, εθισμένοι στον τζόγο, κλεπτομανείς και πυρομανείς, γεγονός, που προκάλεσε τις λάβρες καταγγελίες ατόμων με διαφορετικότητα, τα οποία βαρύνονται με ποσοστά αναπηρίας άνω του 67% και βάσει νόμου εισπράττουν το προβλεπόμενο επίδομα.

Στον κανονισμό, που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2011 στο ΦΕΚ, συμπεριλαμβάνεται πίνακας με κατηγορίες ατόμων υπό τον γενικό τίτλο "σεξουαλικές διαστροφές", οι οποίες "πριμοδοτούνται" με ποσοστά αναπηρίας από 20% έως 35%.

Τα ποσοστά αυτά, εάν συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις, δεν θεμελιώνουν ποσοστό επιδόματος αναπηρίας, αλλά μπορούν να εξασφαλίσουν ορισμένα προνόμια, όπως μειωμένα τιμολόγια στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ή σε εισιτήρια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

SHARE:

24Media Network