Θεοχαρόπουλος: Δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά την επίλυση του Μακεδονικού

Θεοχαρόπουλος: Δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά την επίλυση του Μακεδονικού
Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος Eurokinissi

"Παράταση του σημερινού τέλματος θα εξυπηρετούσε μόνο την ΠΓΔΜ" τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προειδοποιώντας ότι "η ΝΔ θα βρει μπροστά της τον εθνικολαϊκισμό, όπως τον βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ".

“Δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά την επίλυση του Μακεδονικού» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος παρατηρώντας ότι «από την πρώτη στιγμή υποστήριξα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι σε θετική κατεύθυνση», καθώς κινείται στην επί χρόνια διαμορφωμένη εθνική γραμμή.

Ο Θ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι «παράταση του σημερινού τέλματος θα εξυπηρετούσε μόνο την ΠΓΔΜ» και σχολίασε ότι τα εθνικά θέματα «θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται από όλα τα κόμματα με υπευθυνότητα και μετριοπάθεια».

Ο Θ. Θεοχαρόπουλος επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν επιδίωξε εθνική συναίνεση και λειτούργησε μονομερώς, ενώ προειδοποίησε την ΝΔ ότι «θα βρει μπροστά της τον εθνικολαϊκισμό, όπως τον βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί «έπρεπε να μιλήσει με μεγάλη γενναιότητα για τα αρνητικά σημεία» της Συμφωνίας, αλλά και τη ΝΔ γιατί «έπρεπε να μιλήσει με μεγαλύτερη γενναιότητα για τα θετικά σημεία» της Συμφωνίας.

Τέλος έκανε λόγο για «ζοφερό κλίμα, τεχνητή πόλωση, άγονες συγκρούσεις» και για «εργαλειακή αξιοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών για μικροκομματικές επιδιώξεις».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα