Θεοχαρόπουλος για ΣΥΡΙΖΑ: Οι προσωπικές ή συλλογικές ανασφάλειες μπορεί να οδηγήσουν σε παραλυτικές ισορροπίες

Θεοχαρόπουλος για ΣΥΡΙΖΑ: Οι προσωπικές ή συλλογικές ανασφάλειες μπορεί να οδηγήσουν σε παραλυτικές ισορροπίες
Ο Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος Eurokinissi

"Χωρίς οποιασδήποτε μορφής face control η εγγραφή νέων μελών" δηλώνει στο Νews 24/7 ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ζητά να συγκροτηθεί άμεσα η ΚΟΕΑ και να προκύψει και γραμματεία ως "ενιαίο κέντρο που θα οδηγήσει στο Συνέδριο του νέου φορέα". Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διάλυσης της ΔΗΜΑΡ, εάν προχωρήσει η ομογενοποίηση του νέου φορέα.

“Απαιτούνται γενναίες ρηξικέλευθες τομές παντού” τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, με συνέντευξή του στο Νews 24/7, που θα συζητηθεί.

“Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στο εγχείρημα να μπορούν και οργανωτικά να το κάνουν μέσω των νέων δομών, με την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας και σε κάθε περίπτωση χωρίς οποιασδήποτε μορφής «face control»”, δηλώνει με νόημα, απαντώντας εμμέσως σε παλαιότερη τοποθέτηση του Γραμματέα του κόμματος, ενώ ζητά “είναι να συγκροτηθεί η Κοινή Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, από την οποία να προκύψει και μια πιο ολιγομελής Γραμματεία, αποτελούμενες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και της Προοδευτικής Συμμαχίας, ως ένα ενιαίο κέντρο που θα οδηγήσει στις αρχές του 2020 στο Συνέδριο του νέου φορέα”.

“Οφείλουμε με πιο γενναία βήματα να προχωρήσουμε μακριά από προσωπικές ή συλλογικές ανασφάλειες, γιατί αυτές μπορεί να οδηγήσουν σε παραλυτικές ισορροπίες”, προειδοποιεί ο Θαν. Θεοχαρόπουλος, ενώ αφήνει ανοιχτό να συζητηθεί η τροποποίηση του τίτλου του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να σηματοδοτηθεί από το νέο φορέα η κάλυψη του χώρου της πολιτικής οικολογίας.

Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ ζητάει να ληφθούν πρόνοιες ενόψει και του Συνεδρίου, προκειμένου να μπορέσει να επιτευχθεί σε όλα τα όργανα η ανανέωση, ενώ τάσσεται και υπέρ της θέσπισης θητειών και στα κομματικά όργανα στο Καταστατικό του νέου φορέα.

Ο Θαν. Θεοχαρόπουλος, επίσης, αφήνει ανοιχτό να αποφασιστεί, υπό προϋποθέσεις, η διάλυση της ΔΗΜΑΡ στο Συνέδριό της, που θα πραγματοποιηθεί πριν το Συνέδριο του νέου φορέα: “Εκεί θα αξιολογήσουμε όλα τα πολιτικά και οργανωτικά δεδομένα που θα έχουν προκύψει στο μεσοδιάστημα. Αυτά θα καθορίσουν εάν θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συμμαχίας όπως πράττουμε σήμερα ή εάν θα προχωρήσει η ομογενοποίηση σε έναν ενιαίο φορέα” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ NEWS24/7 ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

1.Διεύρυνση ή μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοχαρόπουλε; Ο Αλέξης Τσίπρας είχε μιλήσει για μετασχηματισμό, οι πρώτες κινήσεις, όμως, δείχνουν διεύρυνση…

Για να πετύχει η διεύρυνση της οργανωμένης κομματικής βάσης αλλά και της πολιτικής επιρροής είναι αναγκαίος ο μετασχηματισμός σε έναν σύγχρονο αριστερό, προοδευτικό φορέα.Ο μετασχηματισμός είναι προϋπόθεση για την επιτυχία της οποιαδήποτε διεύρυνσης. Για αυτό ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ των εκλογών μίλησε για εντολή μετασχηματισμού σε μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, με ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου.Αυτό σημαίνει νέες δομές και όχι απλή διεύρυνση των υφιστάμενων. Εξάλλου ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει θέσει με σαφήνεια τον στόχο για σημαντική αύξηση και καλύτερη αντιστοίχιση του αριθμού των μελών και εκείνου των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία. Η προσέγγιση -αν όχι επίτευξη- αυτού του στόχου προϋποθέτει τολμηρές αποφάσεις σε όλα τα επίπεδα. Οφείλουμε με πιο γενναία βήματα να προχωρήσουμε μακριά από προσωπικές ή συλλογικές ανασφάλειες, γιατί αυτές μπορεί να οδηγήσουν σε παραλυτικές ισορροπίες. Το 31,53% ήταν μια εντολή των προοδευτικών πολιτών να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό προοδευτικό φορέα που θα εκφράζει όχι μόνο τον κόσμο της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς, αλλά και της κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας και της πολιτικής οικολογίας. Δηλαδή, όλες τις εκφάνσεις μιας πληθυντικής Αριστεράς του 21 αιώνα. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο εντάσσεται και η Διακήρυξη που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν λίγες ημέρες,η οποία αποτελεί στην ουσία ένα κάλεσμα ένταξης στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες από διαφορετικές πολιτικές παραδόσεις και ιστορικές διαδρομές.

2.Στην πορεία προς το Συνέδριο τι οργανωτικές κινήσεις πρέπει να γίνουν, ώστε ο φορέας που θα συγκροτηθεί να αντιπροσωπεύει τον κόσμο που τον ψήφισε;

Τα οργανωτικά είναι βαθιά πολιτικά ζητήματα. Επομένως, η φιλοσοφία που σας περιέγραψα παραπάνω θα πρέπει να διαπερνά όλες τις οργανωτικές κινήσεις από εδώ και στο εξής. Απαιτούνται γενναίες ρηξικέλευθες τομές παντού. Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στο εγχείρημα να μπορούν και οργανωτικά να το κάνουν μέσω των νέων δομών, με την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας και σε κάθε περίπτωση χωρίς οποιασδήποτε μορφής «face control». Για τον σκοπό αυτό, αρχικά, έχει ήδη αποφασιστεί να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες μια μεγάλη καμπάνια εγγραφής νέων μελών. Το νέο Οργανωτικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει ήδη αναλάβει να οργανώσει την πραγματοποίηση ανοιχτών συνελεύσεων σε όλη τη χώρα, με παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στις περισσότερες από αυτές, όπου θα εγγράφονται νέα μέλη. Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία θα παίξει και η δημιουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ήρθε πρώτος στις νέες ηλικίες. Η νέα εποχή απαιτεί και νέα εργαλεία άσκησης πολιτικής. Παράλληλα, θα πρέπει να δημιουργηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες οργανώσεις μελών, από τη βάση και με διαδικασίες αυτοοργάνωσης,για να γίνει αισθητή η παρουσία μας στις τοπικές κοινωνίες και στους χώρους δουλειάς. Οφείλουμε, δηλαδή, να συνδυάσουμε αποτελεσματικά τις παραδοσιακές με τις σύγχρονες μεθόδους πολιτικής συμμετοχής. Αναγκαίο βέβαια είναι να συγκροτηθεί η Κοινή Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, από την οποία να προκύψει και μια πιο ολιγομελής Γραμματεία, αποτελούμενες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και της Προοδευτικής Συμμαχίας, ως ένα ενιαίο κέντρο που θα οδηγήσει στις αρχές του 2020 στο Συνέδριο του νέου φορέα.

3.Το όνομα μπορεί να τροποποιηθεί; Και σας βρίσκει κατ’ αρχήν, έστω και ως προβληματισμό, σύμφωνο η πρόταση που συζητείται για “ΣΥΡΙΖΑ-Πράσινη Συμμαχία” ή, έστω, να παραπέμπει ο τίτλος και στην εκπροσώπηση της πολιτικής οικολογίας;

Αρχικά να τονίσω ότι ο φορέας θα συνεχίσει προσυνεδριακά, έως το Συνέδριο, ως «ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία», με στόχο να υπάρχει ο κατάλληλος χώρος για να εγγραφούν μέλη τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από την Προοδευτική Συμμαχία. Αυτό αποτυπώθηκε και στη Διακήρυξη που αποτελεί κάλεσμα ένταξης στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Τώρα ως προς το εάν θα μπορούσε το όνομα να τροποποιηθεί στο Συνέδριο, έχω τρεις επισημάνσεις. Πρώτον κανείς από όσους συμμετέχουμε στον φορέα δεν αμφισβητεί ότι το «brand name»ΣΥΡΙΖΑ είναι ευρέως αποδεκτό από το μεγαλύτερο μέρος του προοδευτικού φάσματος της ελληνικής κοινωνίας. Δεύτερον κανείς δεν αμφισβητεί τη συμβολή της Προοδευτικής Συμμαχίας, και δεν αναφέρομαι μόνο στα κόμματα, τις συλλογικότητες ή τα στελέχη του προοδευτικού χώρου. Αναφέρομαι κυρίως στους πολίτες της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης που βρίσκουν έκφραση και μέσω της Προοδευτικής Συμμαχίας, αλλά και σε όλους εκείνους πέραν του 31,53% που φιλοδοξούμε να εκφράσουμε ώστε να γίνουμε ξανά πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία απέναντι στην συντηρητική παράταξη. Τρίτον, αποτελεί επιτακτική ανάγκη να εκφράσουμε και το χώρο της πολιτικής οικολογίας, ως μια βασική διάσταση της σύγχρονης Αριστεράς, και να αγκαλιάσουμε τους χιλιάδες νέους που διαδηλώνουν για την κλιματική αλλαγή. Συνεπώς θα μπορούσε να συζητηθεί η συμπλήρωση του ονόματος ώστε να λαμβάνει υπόψη τη διάσταση της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης αλλά και της πολιτικής οικολογίας.Σε κάθε περίπτωση, το Συνέδριο τουφορέαεφόσον είναι και καταστατικό θα είναι το αρμόδιο σώμα για να αποφασίσει και για το συγκεκριμένο ζήτημα.

4.Αυτοκριτική για αστοχίες, λάθη και παραλήψεις της κυβερνητικής θητείας που συνέβαλαν στην εκλογική ήττα πρέπει να υπάρξει; Και, κατά τη δική σας γνώμη, ποια ήταν τα πιο σημαντικά λάθη, ώστε να βελτιωθούν;

Η αυτοκριτική μετά από ένα αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα οφείλει να γίνεται με δημιουργικό τρόπο ώστε να μην ανοίξει έναν κύκλο εσωστρέφειας σε μια στιγμή που απαιτείται η μέγιστη έμφαση να δοθεί στην αναχαίτιση των ασκούμενων συντηρητικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών αλλά και στην ανασυγκρότηση του φορέα. Εξάλλου ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε στηΔΕΘ σε αυτοκριτική για την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος σε 4 συγκεκριμένα σημεία. Στην ατολμία να ληφθούν πιο γρήγορα μέτρα ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας, στην έλλειψη αποφασιστικότητας να αντιμετωπιστούν ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του κράτους, στην αδυναμία επικοινωνίας της πολιτικής και στο στίγμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην περιβαλλοντική πολιτική. Συνεπώς, η ανάγκη για αυτοκριτική δεν έμεινε σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά έχει ήδη γίνει πράξη σε κορυφαίο επίπεδο. Εγώ θα πρόσθετα ότι ο τερματισμός της συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο και η συγκρότηση της Προοδευτικής Συμμαχίας θα έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί από τον Αύγουστο του 2018, αμέσως μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Η πρόκληση σήμερα ενόψει Συνεδρίου είναι στο Πρόγραμμα του φορέα να ληφθούν υπόψιν πέρα από τα θετικά στοιχεία της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τα λάθη και οι παραλήψεις, προκειμένου να τα υπερβούμε με δημιουργικό τρόπο.

5.Το νέο Πρόγραμμαπού πρέπει να εστιάζει;

Στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται, οφείλουμε να προωθήσουμε ένα πειστικό σχέδιο για το αύριο της χώρας με βάση τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Απέναντι στην πολιτική της ΝΔ οφείλουμε να υποστηρίξουμε τη δική μας σύγχρονη προοδευτική πρόταση. Στο επίκεντρο της πρότασής μας να βρίσκεται η προάσπιση και ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων. Η περαιτέρω μείωση της ανεργίας με τη δημιουργία βιώσιμων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Με ένα νέο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, με προώθηση της υγιούς επιχειρηματικότητας και όχι της κρατικοδίαιτης που έφερε στη χώρα και συνεχίζει να στηρίζει η ΝΔ. Με αρμονική συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Με στήριξη των νέων επιστημόνων και της καινοτομίας. Με ένα νέο σχέδιο ανασυγκρότησης του κράτους και μείωσης της γραφειοκρατίας. Με ριζική στροφή στην πράσινη ενέργεια, αύξηση της παραγωγής από ΑΠΕ και εξοικονόμηση ενέργειας, ώστε να συμβάλλει η χώρα μας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Με αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων που έχουμε στον αγροτικό τομέα για την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και υψηλής ποιότητας. Με αξιοποίηση των ευρωπαϊκών ενισχύσεων σε κλάδους και προϊόντα που έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα ως χώρα με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και παραγωγικές επενδύσεις μακριά από το στρεβλό καταναλωτικό μοντέλο του παρελθόντος. Ένα τέτοιο νέο υγιές παραγωγικό μοντέλο οφείλουμε να σχεδιάσουμε ώστε να είμαστε έτοιμοι να το υλοποιήσουμε σε όλους τους τομείς. Για να επιτευχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη και όχι ένα μοντέλο ανάπτυξης για λίγους που προωθεί η ΝΔ χωρίς να σέβεται το περιβάλλον και τα εργασιακά δικαιώματα. Στόχος μας είναι ένα σύγχρονο κράτος παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, με περαιτέρω ενδυνάμωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και προάσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Εκπαίδευσης απέναντι στα σχέδια της ΝΔ για εμπορευματοποίησή τους. Η περαιτέρω διεύρυνση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων είναι αναγκαία σε όλα τα επίπεδα, όπως επίσης και ο πλήρης διαχωρισμός των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας. Το νέο πρόγραμμα μας οφείλει να είναι σύγχρονο, προοδευτικό και ρηξικέλευθο ταυτόχρονα.

6.Αποτελεί ίσως αξίωμα για την πολιτική κάθε κόμμα που χάνει την εξουσία, να ανανεώνεται όχι μόνο πολιτικά, αλλά και στην ηγετική του ομάδα. Συμφωνείτε;

Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι ο βασικός εκφραστής της προοδευτικής παράταξης στη χώρα κι ο Αλέξης Τσίπρας ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της. Από εκεί και πέρα, η ανανέωση είναι αναγκαία σε όλα τα κόμματα και όχι μόνο μετά από μια εκλογική ήττα. Ανανέωση ιδεών, πολιτικών πρακτικών και προσώπων. Είναι μία διαρκής διαδικασία, η οποία έχει ως στόχο την καλύτερη δυνατή συμπόρευση του κόμματος με την κοινωνία και τις απαιτήσεις της εκάστοτε συγκυρίας.Δεν αφορά μόνο την ηγετική ομάδα αλλά όλα τα όργανα. Για αυτό θα πρέπει να λάβουμε και πρόνοιες ενόψει του Συνεδρίου ώστε αυτή να μπορέσει να επιτευχθεί παντού. Και να συζητήσουμε επίσης στο νέο καταστατικό αν πρέπει να θεσπίσουμε θητείες και για τα κομματικά όργανα. Εξάλλου η ανανέωση στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ξεκίνησε ήδη πριν τις εκλογές και συνεχίζεται και μετά απ’ αυτές. Βλέπετε στο δικό μας χώρο δεν υπάρχουν βουλευτές που να εκλέγονται 30 και πλέον συναπτά έτη ούτε μόνιμοι Υπουργοί όπως στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Για αυτό στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης προσπαθήσαμε να κατοχυρώσουμε και θεσμικά την ανανέωση βάζοντας όριο θητειών για βουλευτές, ένα άρθρο που στην πρώτη φάση δεν το ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά έχουν την ευκαιρία να επανορθώσουν τώρα στην δεύτερη φάση της αναθεώρησης. Γιατί πολλοί ομνύουν στην ανανέωση αλλά εμείς είμαστε που επιχειρούμε να την κάνουμε πράξη παντού.

7.Πρόσφατα είχαμε στη Βουλή διαφοροποιήσεις τεσσάρων βουλευτών για το θέμα των υδρογονανθράκων. Σας απασχολεί η κατάσταση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ενόψει και της διαμόρφωσης των συσχετισμών στο Συνέδριο;

Δεν είμαστε ένα δογματικό, μονολιθικό κόμμα. Στο εσωτερικό μας υπάρχει περιθώριο να διατυπώνονται και διαφορετικές απόψεις από την εκάστοτε πλειοψηφούσα άποψη. Εξάλλου τα ζητήματα του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής αποτελούν πεδίο που χρειάζεται εκτεταμένη συζήτηση. Αυτό καταδεικνύει και η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, που ο ίδιος διατύπωσε αυτοκριτική για τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτόν τον τομέα και βεβαίως η συζήτηση αυτή θα λάβει μέρος και κατά την πορεία μας προς το Συνέδριο. Η ουσία είναι ότι κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τις συμβάσεις στις οποίες αναφέρεστε, πρώτον,διότι η κυβέρνηση δεν εγγυάται ότι τα ΕΛΠΕ θα είναι σε δημόσιο έλεγχο και, δεύτερον, διότι τα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής οδηγούν όλους μας να ξανασκεφτούμε πώς πρέπει να προχωρήσει η χώρα από εδώ και στο εξής.

8.Η ΔΗΜΑΡ πραγματοποιεί το Συνέδριό της λίγο πριν το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Εξετάζετε το ενδεχόμενο της αυτοδιάλυσης του κόμματος και αν ναι, υπό ποίες προϋποθέσεις;

Σήμερα αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για έναν ισχυρό πλουραλιστικό φορέα της αριστεράς που θα δώσει προοδευτικές λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας.Όλη η σκέψη και η ενέργειά μαςείναι επικεντρωμένες σε αυτόν ακριβώς τοστόχο. Για αυτό αποφασίσαμε στη ΔΗΜΑΡ να ενώσουμε προεκλογικά τις δυνάμεις μας με τον ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις συλλογικότητες και τους ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία. Συμμετείχαμε ενεργά τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές εκλογές και συνεισφέραμε με θετικό τρόπο σε όλα τα επίπεδα. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε με στόχο να διαμορφωθούν οι κατάλληλες πολιτικές και οργανωτικές προϋποθέσεις για έναν ισχυρό φορέα της αριστερής προοδευτικής παράταξης. Όσο για το ποιες είναι αυτές, αναφέρθηκα εκτενώς προηγουμένως. Στο πλαίσιο αυτό στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αποφασίσαμε ότι το 5Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ θα διεξαχθεί πριν από το Συνέδριο του νέου φορέα. Εκεί θα αξιολογήσουμε όλα τα πολιτικά και οργανωτικά δεδομένα που θα έχουν προκύψει στο μεσοδιάστημα. Αυτά θα καθορίσουν εάν θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συμμαχίας όπως πράττουμε σήμερα ή εάν θα προχωρήσει η ομογενοποίηση σε έναν ενιαίο φορέα. Επομένως, είναι πρόωρο να συζητάμε για κάτι τέτοιο όταν ακόμη δεν έχουμε δει πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία του μετασχηματισμού.
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα