Θεοχαρόπουλος: ‘Ριψοκίνδυνη’ η επίσκεψη Ερντογάν

Θεοχαρόπουλος: ‘Ριψοκίνδυνη’ η επίσκεψη Ερντογάν
O πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος Eurokinissi

Για τον τούρκο Πρόεδρο, τις αναταράξεις στη Μέση Ανατολή και τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά μίλησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στο Ραδιόφωνο 24/7

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μίλησε στο Ραδιόφωνο 247 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας την “ριψοκίνδυνη”.

Πρόκειται, όπως είπε, για μια επίσκεψη που λαμβάνει χώρα μετά από πάρα πολλά χρόνια και έπρεπε να μελετηθεί καλά ως κίνηση η πρόσκληση εκ μέρους της Ελλάδας και να υπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία, μιας και ήδη ο Τούρκος Πρόεδρος έδειξε τις προθέσεις του μετά την αναφορά του στη Συνθήκη της Λωζάνης και την ανάγκη “επικαιροποίησής” της.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σχολίασε την ανακήρυξη της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, από τον Ντόναλτ Τραμπ, και τόνισε πως ο κύριος Τσίπρας πρέπει να καταδικάσει την ενέργεια του Αμερικανού Προέδρου, παρά τις καλές διπλωματικές σχέσεις που υπάρχουν με τις ΗΠΑ, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι πρώτα προβάλλει το Δίκαιο. Εξάλλου, οι σχέσεις της χώρας μας με τα κράτη της Μέσης Ανατολής είναι πολύ καλές.

Ο κύριος Θεοχαρόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει, εν κατακλείδι, και τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά, και έκανε λόγο για θετικό κλίμα και εκτενή συνεννόηση από όλες τις πλευρές για τη συμπόρευση των κεντροαριστερών δυνάμεων. Υπάρχει η δυνατότητα, ανέφερε, να πειστεί ο κόσμος να ψηφίσει το Κίνημα Αλλαγής και να πάει από το 6% στο 18%, όπως δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της ProRata, ωστόσο, είναι επιτακτικό να υπάρξει μια ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα, και “τα θέματα να γίνονται με συμμετοχική διαδικασία, με συλλογική λειτουργία και δημοκρατικές διαδικασίες. Για παράδειγμα, στις μετεκλογικές συνεργασίες, να προχωρήσουμε με μια λογική εσωτερικού δημοψηφίσματος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα