Θεοδωρικάκος: Μόνη περίπτωση για να αποφύγουμε νέα μνημόνια, είναι να αναλάβει τώρα ο Μητσοτάκης

Θεοδωρικάκος: Μόνη περίπτωση για να αποφύγουμε νέα μνημόνια, είναι να αναλάβει τώρα ο Μητσοτάκης

Πώς σχολιάζει ο επικεφαλής επικοινωνίας και στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ την ομιλία Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τι λέει για το θέμα του χρέους

Τη βεβαιότητα ότι «βιώνουμε τη δεύτερη μεταπολίτευση», αλλά και την ευχή να μη υποστεί η χώρα μας τις εθνικές απώλειες που οδήγησαν στην πρώτη, εκφράζει με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Realnews" ο επικεφαλής Επικοινωνίας και Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος. Σημειώνει ότι η Ελλάδα χρειάζεται «αξιόπιστη και υπεύθυνη ηγεσία», ενώ είναι βέβαιος ότι στη δεύτερη αξιολόγηση ο πρωθυπουργός θα δώσει ό,τι του ζητήσουν, γιατί δεν έχει τη δύναμη να διαπραγματευθεί.

«Μόνη περίπτωση για να αποφύγουμε νέα μνημόνια είναι να αναλάβει τώρα πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μια ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση», σημειώνει, ενώ χαρακτηρίζει την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, ως ομολογία πρόωρων εκλογών τις οποίες θεωρεί ως λύτρωση τόσο για τον ίδιο όσο και για την Ελλάδα. Εκτίμηση του κ. Θεοδωρικάκου είναι ότι η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων νιώθει ότι δεν έχει νόημα τώρα να χωριζόμαστε σε αριστερούς και δεξιούς, καθώς όπως αναφέρει, οι περισσότεροι Έλληνες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές ταυτότητες του χθες, θέλουν τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις και ψάχνουν μια πραγματική ελπίδα.

ADVERTISING

Σε ερώτηση για το «τι νέο πρεσβεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης», είπε ότι φέρνει τον ορθολογισμό, την κοινή λογική, το ρεαλισμό αλλά πάνω από όλα, την αλήθεια και την πραγματική ελπίδα κι επισήμανε ότι οι συγκεντρώσεις του προέδρου της ΝΔ δεν είναι συγκεντρώσεις χειροκροτητών. «Οι πολίτες έρχονται και ακούνε με προσοχή τι λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Προβληματίζονται και κρίνουν. Και κάνουν υπερβάσεις. Ενώνονται στη μόνη αξιόπιστη πολιτική πρόταση που υπάρχει», αναφέρει.

Σχετικά με το θεμα του χρέους ο κ. Θεοδωρικάκος τονίζει ότι η ΝΔ στηρίζει την προσπάθεια για μείωσή του. Διευκρινίζει, παράλληλα, ότι από μόνη της η μείωση του χρέους δεν επαρκεί, καθώς χρειάζονται και μεταρρυθμίσεις, «διαφορετικά σύντομα θα ξανάρθουμε στην ίδια τραγική κατάσταση». Σημειώνει, δε, ότι «αλλιώς διαπραγματεύεσαι το χρέος όταν έχεις μια υγιή οικονομία σε ανάκαμψη κι αλλιώς αν εμφανίζεσαι ως επαίτης».

Με τη συνέντευξή του, τέλος, ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη στέλνει και ένα μήνυμα στο εσωτερικό της ΝΔ, λέγοντας ότι «η αλαζονεία είναι έγκλημα» και τονίζει ότι χωρίς τυμπανοκρουσίες οφείλουν όλοι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εργάζονται για το καλό των πολιτών και το συμφέρον της πατρίδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network