Θόδωρος Σκυλακάκης: Ο νέος Υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής

Θόδωρος Σκυλακάκης: Ο νέος Υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής
Ο Θόδωρος Σκυλακάκης Eurokinissi

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης καλείται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπηρετήσει το δύσκολο πόστο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και σε ένα σημείο καμπής για την ελληνική οικονομία να εξασκήσει την δική του δημοσιονομική πολιτική .

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης διαγράφηκε το 2010 από την ΝΔ γιατί «διέψευσε» τον ισχυρισμό του τότε προέδρου του Κόμματος Αντώνη Σαμαρά από την Θεσσαλονίκη ότι το έλλειμμα ( 13,8% του ΑΕΠ ) μπορούσε να μηδενιστεί το 2011 σημειώνοντας ότι έτσι εμπαίζουμε τον ελληνικό λαό .

Τώρα καλείται από τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, να υπηρετήσει το δύσκολο πόστο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε ένα σημείο καμπής για την ελληνική οικονομία να εξασκήσει την δική του δημοσιονομική πολιτική .

Ως πρόεδρος της «Δράσης» που συνεργάζεται από το 2017 με την ΝΔ έχει ταχθεί πολλές φορές κατά των υψηλών φόρων που πνίγουν την υγιή επιχειρηματικότητα.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης είναι και άνθρωπος της αγοράς, εκτός από πολιτικός: έχει συστήσει 2 εταιρίες επικοινωνίας και διαφήμισης αλλά και μια επιχείρηση για αγροτικά προϊόντα.

Στις εκλογές του Οκτωβρίου 1993 έφερε την θέση του υπεύθυνου Πολιτικού Σχεδιασμού της Επιτροπής Εκλογών της Νέας Δημοκρατίας.

Διετέλεσε σύμβουλος του Πρωθυπουργού Τζαννή Τζανετάκη (Ιούλιος – Οκτώβριος 1989) και στη συνέχεια σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, λογογράφος του και προϊστάμενος του Γραφείου Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού (1990-1993).

Υπήρξε μέλος της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας (1997-1998) και μετά την δημιουργία του κόμματος “Οι Φιλελεύθεροι” από τον Στέφανο Μάνο ανέλαβε Γενικός Γραμματέας του κόμματος (1999). Μετά την εκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων, υπήρξε υποψήφιος βουλευτής στην περιφέρεια της Β Αθηνών κατά τις εκλογές του 2000.

Με την νίκη της Ντόρα Μπακογιάννη και την ανάληψη της θέσης της Δημάρχου Αθηναίων, ορίστηκε μεταξύ άλλων ως Αναπληρωτής Δήμαρχος Αθηναίων, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής και Υπεύθυνος Αντιδήμαρχος για το πρόγραμμα “ΠΡΟΣΟΨΗ” του Δήμου Αθηναίων. Στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου 2009 εξελέγη ευρωβουλευτής μέσα από τη λίστα της Νέας Δημοκρατίας. Διαγράφηκε από τη ΝΔ και αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας το 2010, ενώ το 2012 προσχώρησε στην Δράση. Κατά το διάστημα 2010-2014 εντάχθηκε στην ευρωομάδα της “Συμμαχίας φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη” (ALDE).

Στις αρχές Ιουνίου του 2013 εκλέχθηκε πρόεδρος της Δράσης και επανεξελέγη τον Φεβρουάριο του 2014 και τον Μάιο του 2016. Ως πρόεδρος του εγχώριου φιλελεύθερου κόμματος συνεργάστηκε κατά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 με “Το Ποτάμι”, χωρίς ωστόσο να καταφέρει την εκλογή στελεχών.

Η συνεργασία συνεχίστηκε και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και διακόπηκε έπειτα από το έκτο συνέδριο του κόμματος (Μάιος 2016), οπότε ξεκίνησε η σύγκλιση με την ΝΔ όταν αρχηγός είχε γίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 18 Οκτωβρίου 1959. Μετά την ολοκλήρωση των δευτεροβάθμιων σπουδών του, σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου το 1981 έλαβε το πτυχίο με άριστα και εν συνεχεία απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (mba) από το City University του Λονδίνου και Diploma από την British Market Research Society επάνω στο αντικείμενο της Έρευνας Αγοράς. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα