Θρίλερ σωτηρίας στο Μέγαρο Μαξίμου

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ(PHASMA/Μ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ(PHASMA/Μ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ) PHASMA

Ανυποχώρητοι οι τροϊκανοί στις απαιτήσεις τους που θα γονατίσουν τα ελληνικά νοικοκυριά. Δραματική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και το κλιμάκιο της τρόικας

Με το κλιμάκιο της τρόικας να εμφανίζεται ανένδοτο στις απαιτήσεις για περικοπές, η συνάντηση του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, με τους εταίρους, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη, λαμβάνει διαστάσεις θρίλερ.

Η συνάντηση, που θα οδηγήσει βάσει των αποφάσεων στη σωτηρία ή τη χρεοκοπία της χώρας, χαρακτηρίζεται ως η πιο δραματική των τελευταίων ετών από κυβερνητικούς κύκλους, δεδομένου του γεγονότος ότι οι τροϊκανοί είναι ανυποχώρητοι.

Όχι μόνο δεν κάνουν πίσω στις απαιτήσεις τους, αλλά παράλληλα αξιώνουν εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους που αφορούν στα εργασιακά και τα δημοσιονομικά μέτρα.

Τα αιτήματα της τρόικας

* Χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο (ακόμη και στον στενό δημόσιο τομέα) απαιτώντας εδώ και τώρα 15.000 "εξόδους" από το δημόσιο

* Ψαλίδι της τάξεως του 35% στις επικουρικές και 30% στο εφάπαξ

* Πώληση τουλάχιστον 3 μεγάλων οργανισμών

* Μείωση του κατώτατου μισθού στα 600 ευρώ

* Κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού.

Σε αντίθετη περίπτωση διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να βάλουν υπογραφή για το "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων ούτε για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Χαρακτηριστικό της στάσης που κρατούν οι εκπρόσωποι των δανειστών είναι το περιστατικό που περιέγραψε υπουργός στον ΑΝΤ1, αναφέροντας ότι ο Πολ Τόμσεν ήταν σαν να μην άκουγε όσα του έλεγαν και απαντούσε τονίζοντας τις απαιτήσεις του.

Άφιξη Άκερμαν στην Αθήνα

Στο μεταξύ, αναμένεται να αφιχθεί στην Ελλάδα ο πρόεδρος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Γιόζεφ Άκερμαν, προκειμένου να λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις για τη διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους.

"Ο ιδιωτικός τομέας είναι υπερβολικά γενναιόδωρος προσφέροντας τώρα μια απώλεια άνω του 70% (και) μπορώ μόνο να καλέσω τα άλλα μέρη (τους θεσμικούς επενδυτές) να κάνουν το ίδιο", δήλωσε ο Γιόζεφ Ακερμαν στη διάρκεια της Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο.

"Είμαστε σε μια κατάσταση όπου είτε οικοδομούμε είτε καταστρέφουμε, και η Ελλάδα παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Αν βρούμε μια λύση μέσα στις επόμενες ημέρες, πιστεύω ότι θα είμαστε στο σωστό δρόμο", συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βενιζέλος: Βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού

Ούτε βήμα πίσω για μείωση μισθών και απολύσεις

SHARE:

24Media Network