Τη Δευτέρα η συνάντηση Κεφαλογιάννη με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κουκλατζή θα επισκεφθεί το μεσημέρι της Δευτέρας ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ.

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης θα βρεθεί το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ανδριανούπολη όπου θα έχει συνάντηση με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται παράνομα.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι ο πρώτος Έλληνας και Ευρωπαίος αξιωματούχος που έλαβε άδεια από τις τουρκικές αρχές να συναντηθεί με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν φυλακισμένοι για 73 ημέρες.

Σημειώνεται πως αν και η στάση του Ταγίπ Ερντογάν δεν δικαιολογεί γενικά ιδιαίτερη αισιοδοξία, αυτή η επίσκεψη σηματοδοτεί διαλλακτικότητα έναντι των Βρυξελλών από μέρους της Άγκυρας. Σε διπλωματικό επίπεδο, οι επαφές και οι συνεννοήσεις θα συνεχιστούν, ενώ η Αθήνα είναι δεδομένο ότι θα έχει την ευκαιρία να λάβει πρόσθετη ενημέρωση μετά το ταξίδι του πρώην υπουργού και ευρωβουλευτή της ΝΔ στην γείτονα.

Τι προηγήθηκε

Οι διεργασίες που άνοιξαν τον δρόμο για την επίσκεψη του Μανώλη Κεφαλογιάννη, είχαν ως αφετηρία την συνεδρίαση της μεικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής ΕΕ - Τουρκίας στις 23-25 Μαρτίου. Εκεί πρώτο θέμα ήταν ακριβώς η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ευρεία υποστήριξη από ευρωπαϊκές δυνάμεις. Ακολούθησε μπαράζ επαφών με τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εξωτερικών της Τουρκίας, όπου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε άδεια για να επισκεφθεί τους δύο Ελληνες στις φυλακές της Ανδριανούπολης αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, ως πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής στην ευρωβουλή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Έλληνες στρατιωτικοί, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

O Μανώλης Κεφαλογιάννης θα επισκεφθεί τους Έλληνες στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη

ADVERTISING

SHARE: